Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστροφή στα θρανία για τη Γκρέτα Τούνμπεργκ

Επιστροφή στα θρανία για τη Γκρέτα Τούνμπεργκ

Έπειτα από ένα χρόνο ακτιβισμού για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, η Γκρέτα Τούνμπεργκ θα ξαναπάει σχολείο σαν μια κανονική 17χρονη.

Έπειτα από έναν χρόνο ακτιβισμού για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, η Γκρέτα Τούνμπεργκ γίνεται και πάλι μια κανονική 17χρονη και επιστρέφει και πάλι στο σχολείο.

Η Σουηδή ακτιβίστρια, η οποία αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time το 2019, είχε κάνει ένα… διάλειμμα ενός έτους από το σχολείο για να ασχοληθεί με τον ακτιβισμό για το περιβάλλον.

«Το διάλειμμα από τα σχολεία τελείωσε και αισθάνομαι υπέροχα που πίσω στην τάξη και πάλι!» έγραψε η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε μια ανάρτηση στο Instagram, φορώντας και πάλι τη σχολική της τσάντα.

Από τις μοναχικές διαμαρτυρίες σε Πρόσωπο της Χρονιάς του 2019

Ξεκίνησε να διαδηλώνει για την κλιματική αλλαγή μόνη, με πλακάτ έξω από τη σουηδική Βουλή. Γρήγορα, η Γκρέτα Τούνμπεργκ βρέθηκε να ηγείται της σχολικής αποχής για το κλίμα κάθε Παρασκευή, η οποία και συνέβαινε παράλληλα σε δεκάδες χώρες του κόσμου.

Το πρόσωπο της κλιματικής αλλαγής αποφάσισε να κάνει ένα ετήσιο ταξίδι με σκοπό να δυναμώσει τη φωνή της νεολαίας και να αντιμετωπίσει τους ηγέτες του κόσμου για την έλλειψη πρωτοβουλιών ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Πέρασε ακόμη και τον Ατλαντικό με ιστιοφόρο, προκειμένου να μείνει πιστή στις ιδέες της και στη μάχη ενάντια στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα. Συνάντησε πολιτικούς, έγινε φίλη με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και αναδείχτηκε πρόσωπο της χρονιάς για το 2019 από το περιοδικό Time.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024