ΗΠΑ : Ένταση σε συγκέντρωση οπλισμένων ρατσιστών στη Τζόρτζια
Οπλισμένοι σαν αστακοί, με όπλα στρατιωτικού τύπου, οι Αμερικανοί ρατσιστές επιχείρησαν να διαδηλώσουν σε εθνικό πάρκο και μνημείο του αμερικανικού εμφυλίου στο Στόουν Μάουντεν.
Οπλισμένοι σαν αστακοί, με όπλα στρατιωτικού τύπου, οι Αμερικανοί ρατσιστές επιχείρησαν να διαδηλώσουν σε εθνικό πάρκο και μνημείο του αμερικανικού εμφυλίου στο Στόουν Μάουντεν, όπου είναι σμιλεμένες στην πλαγιά ενός βουνού οι μορφές στρατηγών των νοτίων του αμερικανικού εμφύλιου.
Οι υπεύθυνοι του πάρκου δεν τους έδωσαν άδεια, αλλά οι ρατσιστές, που κρατούσαν επίσης σημαίες του Νότου και ορισμένοι φορούσαν καπέλα με συνθήματα υπέρ του Τραμπ, συγκεντρώθηκαν στη γειτονική κωμόπολη.
Βρέθηκαν όμως αντιμέτωποι με μέλη του κινήματος “Οι ζωές των μαύρων μετρούν” που οργάνωσαν αντιδιαδήλωση. Τα πνεύματα οξύνθηκαν – από τις λεκτικές αντιπαραθέσεις οι διαδηλωτές πέρασαν σε σπρωξιές και χειροδικίες, οπότε επενέβη η εθνοφρουρά που τους χώρισε κάνοντας χρήση και δακρυγόνων. Δεν αναφέρθηκαν πάντως σοβαροί τραυματισμοί.
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
