Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο άσκησης πιέσεων και στην Alibaba

ΗΠΑ : Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο άσκησης πιέσεων και στην Alibaba

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες πως θα επιχειρήσει να ασκήσει πίεση σε περισσότερες κινεζικές εταιρείες, όπως ο γίγαντας της τεχνολογίας Alibaba, μετά την απαγόρευση του TikTok

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες πως θα επιχειρήσει να ασκήσει πίεση σε περισσότερες κινεζικές εταιρείες, όπως ο γίγαντας της τεχνολογίας Alibaba, μετά την απαγόρευση του TikTok.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου εάν υπάρχουν άλλες συγκεκριμένες εταιρείες που ανήκουν στην Κίνα και μελετά την απαγόρευσή τους, όπως η Alibaba, ο Τραμπ απάντησε:

«Λοιπόν, εξετάζουμε και άλλα πράγματα, ναι».

Ο Τραμπ ασκεί πιέσεις σε κινεζικές εταιρείες, όπως την εφαρμογή για μικρά βίντεο TikTok, που δεσμεύτηκε να απαγορεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέταξαν την Παρασκευή την κινεζική ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance να εκποιήσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις της TikTok εντός 90 ημερών, με γνώμονα τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που χειρίζεται.

Ο Τραμπ, ο οποίος ανήγαγε τη μεταβολή της εμπορικής σχέσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα σε κεντρικό θέμα της προεδρίας του, αφενός μεν έχει επικρίνει έντονα την Κίνα, αφετέρου δε επικροτεί τις αγορές γεωργικών προϊόντων όπως η σόγια και το καλαμπόκι από το Πεκίνο, στο πλαίσιο μιας εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024