Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξυλοδαρμός Δανού τουρίστα: Ζητούνται απαντήσεις για δράση ταγμάτων εφόδου

Ξυλοδαρμός Δανού τουρίστα: Ζητούνται απαντήσεις για δράση ταγμάτων εφόδου

Η αιματηρή εκείνη επίθεση το βράδυ της 11ης Ιουλίου τον άφησε με βλάβη στην περιοχή του κροταφικού λοβού και με σπασμένη μύτη.

Για αδράνεια της αστυνομίας κάνει λόγο, σε ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την καταγγελία του Δανού, Άχμεντ Ουαλίντ Ρασίντι, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από ακροδεξιούς στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ένα ακόμη περιστατικό που προκλήθηκε από τον αποτρόπαιο κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η Κυβέρνηση εδώ και καιρό».

Όπως είχε καταγγείλει ο Άχμεντ, μιλώντας στο in.gr, η αστυνομία ότι μόνο άργησε να εμφανιστεί στο σημείο, όπου ξυλοκοπήθηκε σε κοινή θέα, από ομάδα ακροδεξιών, αλλά αρνήθηκε να διεξάγει έρευνα ενώ απείλησε να τον συλλάβει καθώς… αιμορραγούσε σε περίοδο πανδημίας.

Η αιματηρή εκείνη επίθεση το βράδυ της 11ης Ιουλίου τον άφησε με βλάβη στην περιοχή του κροταφικού λοβού και με σπασμένη μύτη.

Με αφορμή την περίπτωση του Δανού τουρίστα Αχμέτ Ουαλίντ Ρασίντι, που ξυλοκοπήθηκε από «τάγμα εφόδου» στο Γκάζι, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μεταξύ των οποίων ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης και οι Ν. Φίλης, Π. Σκουρλέτης, Θ. Δρίτσας, Γ. Τσίπρας) κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή, υποστηρίζοντας, εκτός των άλλων, πως τόσο η αδράνεια των αστυνομικών αρχών όσο και οι κατά καιρούς δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών υποδαυλίζουν την εξάπλωση των φαινομένων ρατσιστικής βίας.

«Πέρα από την τεράστια δυσφήμηση που προκαλείται στη χώρα σε μια χρονιά που ο τουρισμός βρίσκεται στο ναδίρ, υπάρχει σοβαρό ζήτημα όταν ο κρατικός μηχανισμός αφήνει τέτοιες ομάδες να δρουν ανεξέλεγκτες» σημειώνουν οι βουλευτές στο κείμενο της ερώτησής τους.

«Η χώρα πηγαίνει πίσω στη δυστοπική πραγματικότητα της περιόδου 2012-2014, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά τα πογκρόμ κατά όποιου δεν μιλούσε ελληνικά -ή καλά ελληνικά– ήταν σχετικά καθημερινό φαινόμενο και τάγματα εφόδου τρομοκρατούσαν πολλές συνοικίες της Αθήνας τορπιλίζοντας την κοινωνική συνοχή, αλλά και την ίδια την ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών» προσθέτουν. Υπογραμμίζοντας σε αντιδιαστολή πως την ίδια στιγμή οι αρμόδιες αρχές επιδεικνύουν «ιδιαίτερο ζήλο» για την καταστολή των κοινωνικών κινητοποιήσεων ή των συγκεντρώσεων αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες του Αχμέτ Ουαλίντ Ρασίντι για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από την αστυνομία και επιπλέον ζητούν απαντήσεις:

● Για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, που εδώ και καιρό έχουν αναπτύξει και πάλι συχνή «δράση» στο κέντρο της Αθήνας τρομοκρατώντας αλλοδαπούς πολίτες και κατοίκους.

● Για τον αριθμό των σχετικών καταγγελιών που έχουν τελεσφορήσει και έχουν καταλήξει σε συλλήψεις από τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία, κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024