Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τιτιβίσματα

Τιτιβίσματα

Προκύπτουν θεματάκια όταν οι πολιτικοί πληκτρολογούν στα σόσιαλ μίντια

«Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι» είχε γράψει πριν από καιρό στο Twitter η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ) Νίνα Κασιμάτη. Ετσι θεώρησε ότι έπρεπε να σχολιάσει μια κατά λάθος αναγραφή που ανάφερε την Ντόρα Μπακογιάννη ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ενώσεις αστυνομικών τής έκαναν μήνυση και, προχθές, η Βουλή αποφάσισε την άρση της βουλευτικής της ασυλίας.

Η κυρία Κασιμάτηι σχυρίστηκε ότι το «τιτίβισμά» της ήταν πολιτική ανάλυση με έντονη σκωπτική χιουμοριστική διάθεση. Αν η χιουμοριστική διάθεση αποτυπώνεται στο «μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι», προφανώς η πολιτική ανάλυση είναι το «η διεύρυνση γκαζώνει». Ή μπορεί και το αντίθετο. Οπως και να έχει, πολιτική ανάλυση που ολοκληρώνεται σε τρεις λέξεις, εκ των οποίων η μία είναι άρθρο, δεν έχω ματαδεί. Και τι είδους πολιτική ανάλυση είναι αυτή που, επί της ουσίας, σχολιάζει, τη λάθος πληκτρολόγηση ενός σούπερ στην τηλεόραση.

Από την άλλη βέβαια, αν χρειάζεται κάποιος να εξηγήσει το αστείο του, έχει εντελώς προβληματική σχέση με το χιούμορ. Και, εδώ που τα λέμε, δεν ξεχειλίζει δα και η σκωπτική διάθεση από το «μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι». Αν μη τι άλλο, λόγω υπερχρήσης. Ε τι να κάνουμε που ζούμε ακόμη εμείς που το ξέρουμε από τη δεκαετία του 1970 και δεν ξελιγωνόμαστε στα γέλια όταν βλέπουμε σήμερα τη διαδικτυακή αναβίωσή του. Σαν παλιό ανέκδοτο ένα πράγμα.

Η κυρία Κασιμάτη έχει κάνει κατά καιρούς και άλλα τέτοια «αστεία» στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αστεία που, εγώ τουλάχιστον, δεν τα πολυκαταλαβαίνω, αλλά πες ότι εγώ δεν έχω χιούμορ. Για παράδειγμα, το 2013, λίγες ώρες μετά το μακελειό στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, είχε γράψει στο Twitter: «Κάτι μου λέει ότι και κάποιος δικός μας fit freak έτρεχε στον «Μαραθώνα» της Βοστώνης. Αλλά, ως γνωστόν, μόνο οι καλοί πεθαίνουν». Η σπόντα αφορούσε, εμμέσως πλην σαφώς, τον Γιώργο Παπανδρέου. Μπα σε καλό της, γελάσαμε πάλι.

Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, μια φορά έχω γελάσει πολύ με ανάρτηση της κυρίας Κασιμάτη. Τότε που είχε γράψει ότι για την ανατριχιαστική δολοφονία της τετράχρονης Αννυ από τον πατέρα της έφταιγαν τα Μνημόνια. Αλλά και ότι ο πιλότος της Germanwings, ο οποίος φουντάρισε το αεροπλάνο που οδηγούσε ήταν θύμα «της πίεσης στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο».

Προκύπτουν θεματάκια όταν οι πολιτικοί πληκτρολογούν στα σόσιαλ μίντια. Ξεχνούν την ιδιότητά τους. Την οποία οφείλουν να τιμούν 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν τους έχει τιμήσει με την ψήφο του το εκλογικό σώμα. Ο πολιτικός δεν είναι μοντέλο που, εκτός πασαρέλας, μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς μακιγιάζ. Εκτός κι αν κάποιο παιδί παίζει συστηματικά με τη μάσκαρα της κυρίας Κασιμάτη – για να θυμηθούμε και το tweet με τις γραβάτες του Πάνου Καμένου.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024