Από την αφετηρία της «εξυγίανσης» υπάρχουν εδώ άνθρωποι της UEFA και της FIFA. Δεν ξέρει κανείς πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν ήταν στα μέρη μας

Οι τελικοί είναι σαν το ταγκό. Θέλουν δύο. Η ΑΕΚ δεν θέλει να παίξει, παρότι μόχθησε να φτάσει ως εδώ. Το απέδειξε στην «αλληλογραφία» που άνοιξε μαζί της ο Ολυμπιακός την περασμένη εβδομάδα, όταν δήλωσε εναρμονισμένη με τις επιταγές της Ομοσπονδίας. Αν ήθελε, όπως αποδεδειγμένα ήθελε ο Ολυμπιακός, θα είχαμε τελικό αυτή την εβδομάδα στο ΟΑΚΑ. Δεν θέλει. Και τα υπόλοιπα είναι μια ιστορία που απαιτεί μπόλικη υπομονή για να την παρακολουθήσεις.

Μια ιστορία η οποία δεν εκθέτει μόνο την ΕΠΟ, για την οποία κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα. Εδώ στα μέρη μας είναι ακόμη οι τοποτηρητές και υπερ-σύμβουλοι της UEFA και της FIFA. O κύριος Φούσεκ που ήταν παρόντας στην εκτελεστική επιτροπή της Δευτέρας όπου ο τελικός κόντρα στη νομιμότητα αλλά και τη λογική, έβγαλε φτερά και πέταξε για τις 30 Αυγούστου. Και βέβαια και ο κύριος Χούμπελ του οποίου η δήλωσή του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ήταν προφανώς ενδεικτική της κατάστασης (και όσων πιστεύουν οι συνομοσπονδίες), αλλά όχι και καθοριστική όπως αποδείχθηκε.

Από την αφετηρία της «εξυγίανσης» υπάρχουν εδώ άνθρωποι της UEFA και της FIFA. Δεν ξέρει κανείς πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν ήταν στα μέρη μας. Ξέρουμε πως ετοιμάζουν βαλίτσες για αναχώρηση και η διοίκηση της ΕΠΟ σαν να θέλησε να τους ξεπροβοδίσει με μια τελευταία παράσταση: Επίδειξη δύναμης. Και πως όλα αυτά τα χρόνια, έδειχναν να βρίσκονται τουλάχιστον ένα βήμα πίσω στα «μυστήρια» της διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι τόσα τα παραδείγματα που χρειάζονται ειδική έκδοση. Ισως είναι καλή ευκαιρία να γίνει τώρα. Ενα αποχαιρετιστήριο δώρο για να θυμούνται τις «ελληνικές» μέρες τους.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί εξ αποστάσεως. Λες και είναι φυσιολογικό μια σειρά από παράγοντες της Ομοσπονδίας να παίζουν με την ιστορία μιας διοργάνωσης, με το φίλαθλο κοινό και με τον προγραμματισμό ποδοσφαιρικών ομάδων που επί της ουσίας συντηρούν το Πάρκο Γουδή. Ο Ολυμπιακός ετησίως πληρώνει ένα ποσό περί τα 4 εκατ. ευρώ στην ΕΠΟ, αν κάποιοι το αγνοούν. Το 40% των ετήσιων εσόδων της.

«Η απάθεια μπροστά στη διαφθορά δημιουργεί συνενοχή» σημείωσαν με νόημα οι Ερυθρόλευκοι στην προσεκτική ανακοίνωση της Δευτέρας. Μήνυμα ξεκάθαρο. Σε θέα δημόσια. Αραγε θα το λάβει ποτέ κανείς;

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr