ΠΟΥ για κοροναϊό: Μακράν η χειρότερη υγειονομική έκτακτη κατάσταση στον κόσμο
Μόνο με αυστηρή τήρηση των μέτρων για την υγεία, από τη χρήση μάσκας έως την αποφυγή συναθροίσεων, θα μπορέσει ο κόσμος να καταφέρει να την κερδίσει, πρόσθεσε ο Τέντρος σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
Η πανδημία του νέου κοροναϊού που έχει μολύνει πάνω από 16 εκατ. ανθρώπους χαρακτηρίζεται εύκολα η χειρότερη παγκόσμια υγειονομική έκτακτη κατάσταση που έχει αντιμετωπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.
Μόνο με αυστηρή τήρηση των μέτρων για την υγεία, από τη χρήση μάσκας έως την αποφυγή συναθροίσεων, θα μπορέσει ο κόσμος να καταφέρει να την κερδίσει, πρόσθεσε ο Τέντρος σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
«Όπου τηρούνται αυτά τα μέτρα, τα κρούσματα μειώνονται. Όπου δεν τηρούνται, τα κρούσματα αυξάνονται», είπε, επαινώντας τον Καναδά, την Κίνα, τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα για το ότι έλεγξαν την επιδημία.
Η αναζωπύρωση του κοροναϊού σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων και σε χώρες που είχαν θέσει υπό έλεγχο την ασθένεια, προκαλούν ανησυχία, με τους θανάτους να πλησιάζουν τους 650.000.
Να μη χαλαρώσουμε
Ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων στον ΠΟΥ, δήλωσε ότι η ανάγκη χώρες σε όλο τον κόσμο να τηρούν τους αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι πολύ σημαντικότερη από τους ορισμούς ενός δεύτερου κύματος, μιας νέας κορύφωσης και τοπικών εστιών.
«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η πίεση στον ιό οδηγεί πτωτικά τα νούμερα. Χαλαρώστε αυτή την πίεση και τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι», δήλωσε, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι είναι ουσιαστικά αδύνατο τα κράτη να διατηρήσουν τα σύνορα κλειστά στο προσεχές μέλλον.
Ο Τέντρος τόνισε ότι η προτεραιότητα παραμένει το να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
«Πρέπει να περιορίσουμε τη μετάδοση αλλά και την ίδια στιγμή πρέπει να εντοπίσουμε τις ευπαθείς ομάδες και να σώσουμε ζωές, να διατηρήσουμε τα ποσοστά θανάτου εάν είναι δυνατόν στο μηδέν, ή έστω στο ελάχιστο», δήλωσε, επαινώντας την Ιαπωνία και την Αυστραλία σε αυτό το θέμα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Σχέσεις: Πόση «δύναμη» έχουμε πάνω στον σύντροφό μας;
- Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή – Το πασχαλινό τραπέζι και η «αγορά δύο ταχυτήτων»
- Μπακς – Σέλτικς 101-133: Νέος διασυρμός για τα «Ελάφια» χωρίς τον Αντετοκούνμπο (vids)
- ΟΗΕ: Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία επί του σχεδίου προστασίας για τα στενά του Ορμούζ
- Λακωνία: Βίντεο ντοκουμέντο με γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα στον δρόμο, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή
- «Ο Τελευταίος Αντάρτης» επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον για 8 παραστάσεις
- Η λιτότητα της ΕΠΟ ξεκινά από τη διαιτησία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442