Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα άκρα η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ : Εκατέρωθεν απειλές για λογοδοσία στα ...δικαστήρια

Στα άκρα η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ : Εκατέρωθεν απειλές για λογοδοσία στα …δικαστήρια

Οι ευθύνες για το Μάτι, η παραπομπή Παπαγγελόπουλου για 8 αδικήματα και οι αποκαλύψεις για Παππά και παρακράτος. Μέχρι τέλους διαλεύκανση το μήνυμα Μητσοτάκη. Πως απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. Την Τετάρτη η συζήτηση και ψήφιση στη βουλή της άσκησης δίωξης στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο και η κόντρα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με εκατέρωθεν δηλώσεις για λογοδοσία ενώπιον των …δικαστηρίων.

Μέχρι τέλους…

Αφορμή στάθηκαν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Καθημερινή της Κυριακής για απόπειρα παρέμβασης της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μέσω εκβιασμών και πιέσεων σε υπηρεσιακούς παράγοντες να αποκρύψουν στοιχεία σε ότι αφορά το πόρισμα για τις ευθύνες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Μάλιστα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες προέβη σε σχόλιο λέγοντας πως «όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες».

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν η οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «η άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας θα πέσει στο κενό και οι εμπνευστές της θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

Είχε προηγηθεί κόντρα σε επίπεδο του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και της Όλγας Γεροβασίλη, τότε αρμόδιας υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Πέτσας κατήγγειλε απόπειρα εγκληματικής συγκάλυψης και η κα Γεροβασίλη αφού διέψευσε τα όσα τη αφορούσαν σχετικά με το δημοσίευμα προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη, δηλώνοντας ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

Ειδικό δικαστήριο

Το κλίμα αυτό που κάνει δυσδιάκριτα πλέον τα όρια ανάμεσα στην πολιτική αντιπαράθεση και την εμπλοκή του ποινικού νόμου έρχεται να προστεθεί στην ήδη προγραμματισμένη συζήτηση και ψήφιση στη βουλή αυτή την Τετάρτη για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο ειδικό δικαστήριο για 8 αδικήματα.

Μάλιστα το πόρισμα της ΝΔ αλλά και το ΚΙΝΑΛ βάζουν στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα θεωρώντας τον ως υπεύθυνο για τις «αθέμιτες παρεμβάσεις« του Δ. Παπαγγελόπουλου στη δικαιοσύνη τόσο για την έρευνα για τη Novartis όσο και για άλλες υποθέσεις.

Σε αυτά κανείς θα πρέπει να συνυπολογίσει τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το Νίκο Παππά και τις σφοδρές επιθέσεις της ΝΔ και της κυβέρνησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ για λειτουργεία παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Το όλο θέμα έχει φορτιστεί ακόμα περισσότερο από τα όσα εκτυλίσσονται στο χώρο της δικαιοσύνης και των ίδιων των δικαστικών λειτουργών, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει την κυβέρνηση για την δίωξη της Ελένης Τουλουπάκη, δηλώνοντας ότι δεν αφήσει να περάσει έτσι η δίωξη όσων τόλμησαν να ερευνήσουν το σκάνδαλο της Novartis.

Μάλιστα η Κουμουνδούρου δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε την προαγωγή της Ελένης Ράϊκου.

Πολιορκία

Σε αυτό το πλαίσιο, μία μέρα πριν τη συζήτηση και ψήφιση στη βουλή για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας (τομεάρχης Δικαιοσύνης) και Νίκος Παρασκευόπουλος (πρώην υπουργός Δικαιοσύνης) και ο Φώτης Κουβέλης αυτή την Τρίτη θα δώσουν συνέντευξη τύπου με τον εύγλωττο τίτλο «Η δημοκρατία – δικαιοσύνη σε κλοιό πολιορκίας».

Συνολικά πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε όλα αυτά με το αφήγημα ότι ο κ. Μητσοτάκης χάνει τη μία μάχη μετά την άλλη στο πεδίο της οικονομίας αλλά και στην Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο

Ανάκαμψης και επιχειρεί να κρύψει τα τραγικά αδιέξοδα της κυβέρνησης με αντιπερισπασμός και συκοφαντίες, για να αλλάξει την ατζέντα.

Από την άλλη πλευρά πάντως το μέγαρο Μαξίμου σφίγγει τον κλοιό γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας πολιτικές απαντήσεις τόσο για τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για στενούς του συνεργάτες και τη δημιουργία παρακράτους όσο και για την απόπειρα συγκάλυψης στην απόδοση ευθυνών για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024