Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την άλλη Τετάρτη η ψηφοφορία για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Την άλλη Τετάρτη η ψηφοφορία για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου, προγραμματίστηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να διεξαχθεί η συζήτηση και ψηφοφορία των πορισμάτων της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου, προγραμματίστηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να διεξαχθεί η συζήτηση και ψηφοφορία των πορισμάτων της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Παραπομπή για 8 αδικήματα

Το πόρισμα της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής παραπέμπει στη Δικαιοσύνη στον κ. Παπαγγελόπουλο για 8 αδικήματα στην υπόθεση της «σκευωρίας Novartis».

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί της Τετάρτης, με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και αγορητών των κομμάτων και θα οργανωθούν τρεις κύκλοι ομιλητών. Ο κάθε κύκλος ομιλητών θα αποτελείται από 5 βουλευτές από το κόμμα της ΝΔ, 3 από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ένας από κάθε κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Φυσικά, στη συζήτηση θα μπορούν να λάβουν το λόγο όσοι πολιτικοί αρχηγοί θα το επιθυμήσουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Επίσης, δικαίωμα λόγου θα έχει και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε η μυστική ψηφοφορία να ξεκινήσει γύρω στις 9 το βράδυ. Εξ αιτίας των μέτρων για την Covid-19 η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ανά ομάδες των εκατό βουλευτών. Η κάθε μία ομάδα θα έχει στην διάθεσή της μία ώρα για να ψηφίσουν οι βουλευτές της.

Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα, στο οποίο θα είναι εγγεγραμμένα ξεχωριστά το κάθε ένα από τα 8 αδικήματα για τα οποία το πόρισμα της πλειοψηφίας παραπέμπει στη Δικαιοσύνη τον πρώην αναπληρωτή υπουργός Δικαιοσύνης, προκειμένου οι βουλευτές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής.

Στο κάδρο ο Τσίπρας

Σημειώνεται ότι στο πλήρες κείμενο του πορίσματος της ΝΔ, μαζί με τις πορισματικές εκθέσεις των άλλων κομμάτων, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εκτός από τις αθέμιτες παρεμβάσεις στη δικαστική έρευνα για τη Novartis αλλά και άλλες υποθέσεις που καταλογίζει στον κ. Παπαγγελόπουλο, στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών μπαίνει και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για «δομημένη λειτουργία την οποία κατηύθυνε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος με την πλήρη πολιτική ανοχή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, που σκοπό είχε την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης και τη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων αλλά και φυσικών προσώπων».

«Στα «μανταλάκια» δέκα πολιτικά πρόσωπα»

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, «αποκορύφωμα αυτής της λειτουργίας ήταν η υπόθεση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Novartis, όπου στοχοποιήθηκαν και κυριολεκτικά “κρεμάστηκαν στα μανταλάκια” δέκα πολιτικά πρόσωπα», ενώ τονίζεται ότι «παρόμοιες τακτικές ακολουθήθηκαν και σε άλλες υποθέσεις».

Το πόρισμα αποδίδει ευθέως πολιτικές ευθύνες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα όσον αφορά την «προσπάθεια εξόντωσης, χωρίς στοιχεία, των πολιτικών του αντιπάλων και της χειραγώγησης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης». Όπως σημειώνεται δε, «η πολιτική αυτή όμως εκτίμηση ενδυναμώθηκε με αδιάσειστα στοιχεία που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας: φυσικά πρόσωπα παρακολουθούνταν, κορυφαίοι υπουργοί συνομιλούσαν με ανθρώπους που εκείνη την στιγμή ελέγχονταν από τη δικαιοσύνη και περιέγραφαν την λειτουργία του Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ ως ενός μαγαζιού που κάνει “δουλειές” ενώ υπήρχε το παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου που ενοχλεί τις ”δουλειές” του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ».

«Δικαστική εξόντωση για κομματικά οφέλη»

«Ο κ. Παππάς (πρώην υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ζητούσε από φυσικά πρόσωπα να κατηγορήσουν, χωρίς στοιχεία, τη σύζυγο του τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να τύχουν ευμενών δικαστικών αποφάσεων, με άνεση μετέφεραν φακέλους δικογραφιών, που ερευνώντο από τη Δικαιοσύνη στα υπουργικά γραφεία και εντός του Μεγάρου Μαξίμου, έκαναν συναντήσεις όπου εκβίαζαν πολίτες και τακτοποιούσαν την επίλυση ανοικτών κακουργηματικών υποθέσεων, ζητώντας να καταβληθούν χρήματα σε τρίτους.

Το κορυφαίο δε γεγονός όλων είναι ότι ενορχήστρωσαν τη δικαστική εξόντωση, χωρίς στοιχεία, δέκα πολιτικών τους αντιπάλων, μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργών, με σκοπό να επιτύχουν κομματικά οφέλη», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα της ΝΔ.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024