Δύο χρόνια μετά τον έρανο για την αποκατάσταση της περιοχής και των πληγέντων θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Λίγο πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς, θα «σπάσει» ο κουμπαράς με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν υπέρ των πληγέντων.

Όπως σημείωσαν οι δήμαρχοι Μαραθώνα και Ραφήνας, Στέργιος Τσίρκας και Ευάγγελος Μπουρνούς, τα χρήματα θα μοιραστούν επιτέλους στους πυρόπληκτους, με την κάθε οικογένεια να λαμβάνει 800 έως 1.500 ευρώ ανάλογα με τις ανάγκες της.
«Στον ερανικό λογαριασμό του δήμου, υπάρχουν σήμερα περίπου 1.000.000 ευρώ, τα οποία έχουμε αποφασίσει να διατεθούν στους πυρόπληκτους, εκτός από ένα ποσοστό περίπου 20% των χρημάτων, το οποίο θα αξιοποιηθεί για το έργο υπογειοποίησης των απορριμμάτων», ανέφερε μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο δήμαρχος Ραφήνας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαραθώνα, οι αρμόδιες επιτροπές εξετάζουν τα στοιχεία των δικαιούχων, καθώς εκεί θα μοιραστεί ολόκληρο το ποσό που έχει συγκεντρωθεί. «Το ποσό που έχουμε είναι περίπου 300.000 ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί στους πυρόπληκτους, με προτεραιότητα στους εγκαυματίες και τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ανάλογα με τις αποφάσεις της επιτροπής που έχει αναλάβει την αξιολόγηση», σημείωσε ο Στέργιος Τσίρκας.

«Ακόμα δεχόμαστε δώρα, αυτοκίνητα και μηχανήματα, ενώ κάποιες εταιρίες ζητούν πληροφορίες για την κατασκευή υποδομών», πρόσθεσε ο κ. Τσίρκας, σημειώνοντας πως το κύμα συμπαράστασης στους πληγέντες δεν έχει σταματήσει.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr