Μάτι: Δίνονται στους πυρόπληκτους τα χρήματα από τον έρανο
Δύο χρόνια μετά τον έρανο για την αποκατάσταση της περιοχής και των πληγέντων θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.
Λίγο πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς, θα «σπάσει» ο κουμπαράς με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν υπέρ των πληγέντων.
Όπως σημείωσαν οι δήμαρχοι Μαραθώνα και Ραφήνας, Στέργιος Τσίρκας και Ευάγγελος Μπουρνούς, τα χρήματα θα μοιραστούν επιτέλους στους πυρόπληκτους, με την κάθε οικογένεια να λαμβάνει 800 έως 1.500 ευρώ ανάλογα με τις ανάγκες της.
«Στον ερανικό λογαριασμό του δήμου, υπάρχουν σήμερα περίπου 1.000.000 ευρώ, τα οποία έχουμε αποφασίσει να διατεθούν στους πυρόπληκτους, εκτός από ένα ποσοστό περίπου 20% των χρημάτων, το οποίο θα αξιοποιηθεί για το έργο υπογειοποίησης των απορριμμάτων», ανέφερε μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο δήμαρχος Ραφήνας.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαραθώνα, οι αρμόδιες επιτροπές εξετάζουν τα στοιχεία των δικαιούχων, καθώς εκεί θα μοιραστεί ολόκληρο το ποσό που έχει συγκεντρωθεί. «Το ποσό που έχουμε είναι περίπου 300.000 ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί στους πυρόπληκτους, με προτεραιότητα στους εγκαυματίες και τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ανάλογα με τις αποφάσεις της επιτροπής που έχει αναλάβει την αξιολόγηση», σημείωσε ο Στέργιος Τσίρκας.
«Ακόμα δεχόμαστε δώρα, αυτοκίνητα και μηχανήματα, ενώ κάποιες εταιρίες ζητούν πληροφορίες για την κατασκευή υποδομών», πρόσθεσε ο κ. Τσίρκας, σημειώνοντας πως το κύμα συμπαράστασης στους πληγέντες δεν έχει σταματήσει.
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442