Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομικός απέτρεψε σύλληψη στην πορεία του Συντάγματος - Tι καταγγέλλουν συνάδελφοί του

Αστυνομικός απέτρεψε σύλληψη στην πορεία του Συντάγματος – Tι καταγγέλλουν συνάδελφοί του

Ο κουκουλοφόρος είχε επιτεθεί σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε το σωματείο ειδικών φρουρών το οποίο όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, συνάδελφός τους που ήταν εκτός υπηρεσίας απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο κουκουλοφόρος είχε επιτεθεί σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ αλλά λόγω της παρέμβασης του εκτός υπηρεσίας αστυνομικού δεν συνελήφθη.

Όταν μάλιστα ένας άλλος αστυνομικός του ζήτησε τα στοιχεία του και τον ρώτησε γιατί εμπόδισε τη σύλληψη και έδωσε χρόνο στον κουκουλοφόρο, ο αστυνομικός του απάντησε «δώσε μου εσύ τα στοιχεία σου».

Υπενθυμίζεται ότι στα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί ενώ έγιναν συνολικά εννέα συλλήψεις.

Αναλυτικά οι καταγγελίες

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α ως μοναδικός παραστάτης των χαμηλόβαθμων κυρίως αστυνομικών εκφράζει την συμπαράσταση του στους Συναδέλφους που έδωσαν τη » μάχη» της υπεράσπισης της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας των πολιτών σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζοντας παράλληλα ιδιαίτερες ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες αστυνομικούς και τον τραυματία Διοικητή της Ομάδας ΔΡΑΣΗ.
Αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. μετέβη από την πρώτη στιγμή στο 401 Στρ. Νοσοκομείο που διακομίσθηκαν ευτυχώς εκτός κινδύνου οι συνάδελφοι.

Επίσης, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την καταδίκη μας για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης.

Ήδη το Προεδρείο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α επικοινώνησε με τον συνάδελφο της Ομάδας ΔΡΑΣΗ εκφράζοντας την προσωπική και συνδικαλιστική του στήριξη, όπως επίσης δίνοντάς στη διάθεσή του το Νομικό του «οπλοστάσιό για την απόδοση τυχών ευθυνών σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Ο κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» είπε πως η συγκεκριμένη πληροφορία περιήλθε εις γνώση του σήμερα το πρωί και δεν πρόλαβε να επικοινωνήσει με τους ειδικούς φρουρούς, συνεπώς δεν μπορεί να σχολιάσει.

Στην εκπομπή μίλησε στη συνέχεια ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας Βασίλης Ντούμας, ο οποίος αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη καταγγελία.

Όπως υπογράμμισε «είναι πολύ δυσάρεστο να καταγγέλλουμε ανθρώπους που πρέπει να υπερασπίζονται την έννομη τάξη».

Έκανε λόγο για «αποτροπιασμό απέναντι σε μια πράξη που υπερβαίνει την έννοια του καθήκοντος της υπεράσπισης του πολίτη και της περιουσίας και προτάσσει τη συνείδηση της ιδεολογίας του κόμματος ή της πολιτικής».

Διευκρίνισε, ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, ο συγκεκριμένος συνάδελφός τους, συμμετείχε στην χθεσινή πορεία κατά του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των συγκεντρώσεων ως διαδηλωτής. «Έκανε άριστα, όμως δεν είχε κανένα δικαίωμα να αποτρέψει από το καθήκον έναν αστυνομικό να συλλάβει κάποιον ο οποίος έκαιγε και έσπαγε περιουσίες και που πριν του είχε επιτεθεί».

«Τον έσπρωξε και τον απέτρεψε από τη σύλληψη» είπε για τον εκτός υπηρεσίας αστυνομικό.

«Έχουμε θέσει στη διάθεση του αστυνομικού το νομικό μας οπλοστάσιο. Από ό,τι γνωρίζω έχει κινηθεί νομικά και είναι θέμα της πολιτείας να ξεκαθαρίσει τι έγινε και από εκεί και πέρα πρέπει να αποδοθούν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες στον εν λόγω αξιωματικό».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024