Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια στην πορεία για τις διαδηλώσεις - Χημικά και κρότου λάμψης κατά των διαδηλωτών

Επεισόδια στην πορεία για τις διαδηλώσεις – Χημικά και κρότου λάμψης κατά των διαδηλωτών

Η πορεία η οποία ξεκίνησε από τα Προπύλαια βρέθηκε στο πλάι της Βουλής στο Σύνταγμα, όπου η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα.

Με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης απάντησαν τα ΜΑΤ έξω από τη Βουλή στους διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο είναι προγραμματισμένη για τις 22:00.

Χημικά κατά των διαδηλωτών

Παρά το γεγονός ότι η πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ανέβαινε την Βασ. Σοφίας στο πλάι της Βουλής, ήταν ειρηνική, οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με μπλόκο από κλούβες των ΜΑΤ και εν συνεχεία με χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης.

Ως αποτέλεσμα μέρος της πορείας υποχώρησε προς την Πανεπιστημίου, όπου ακολούθησε κυνηγητό στα στενά.

Παρά την επίδειξη δύναμης από την αστυνομία και τη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης, το ΠΑΜΕ παρέμεινε στην πλατεία Συντάγματος και σύντομα άρχισαν να επιστρέφουν και διαδηλωτές από τα υπόλοιπα μπλοκ των οργανώσεων της Αριστεράς και των εργατικών σωματείων, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συλλαλητήριο του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φορέων και οργανώσεων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Με κεντρικά συνθήματα «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

«Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, ενώ προσθέτει ότι «το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Συνθήματα πάνω στις ζαρντινιέρες

Συνθήματα πάνω στις ζαρντινιέρες έγραψαν ξανά άγνωστοι.

Φαίνεται πως με σπρέι έγραψαν πάνω στις ζαρντινιέρες συνθήματα όπως «Αντί για Ευρώπη γίναμε Χαβάη» ή «Λυτρώστε με, από δέντρο έγινα αξιοθέατο».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024