Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς δρούσε η σπείρα των 59 που ξάφριζε επιβάτες στα ΜΜΜ - Οι απίστευτοι διάλογοι

Πώς δρούσε η σπείρα των 59 που ξάφριζε επιβάτες στα ΜΜΜ – Οι απίστευτοι διάλογοι

Απίστευτοι διάλογοι από τη συμμορία των κακοποιών που λυμαίνονταν το Μετρό, τον ΗΣΑΠ και τα λεωφορεία. Πώς στόχευαν τους επιβάτες, ποιοι ήταν οι «στόχοι», πώς απέφευγαν την Αστυνομία

«Τη γριά που τη βοηθήσαμε να ανέβει στο λεωφορείο, μήπως όταν σηκωθεί από την καρέκλα να την κλέψουμε στο κατέβασμα;»

Σε αυτή την απίστευτη προτροπή προχωρούσαν – σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύπτει «Το Βήμα», τα μέλη της 59μελούς (κυρίως αλλοδαποί από βαλκανικές χώρες) που δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε κλοπές πορτοφολιών και τιμαλφών κυρίως σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Αθήνα, κι εξάρθρωσε προ τριημέρου,  η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Από τους εντυπωσιακούς διαλόγους μελών της σπείρας προκύπτει ότι αυτοί βοηθούσαν ηλικιωμένους κι ανήμπορους ανθρώπους προκειμένου μετά να τους κατακλέβουν πιο εύκολα.  Οι «καλοί Σαμαρείτες» αρχικά μετατρέπονταν σε… αδίστακτους ληστές στη συνέχεια!


Πώς δρούσαν

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 161 περιπτώσεις κλοπών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΕΤΡΟ, Η.Σ.Α.Π., λεωφορεία, τρόλεϊ κλπ), ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Πρωινές ή μεσημβρινές ώρες μετέβαιναν σε σταθμούς και στάσεις λεωφορείων, όπου σε ομάδες των τριών έως επτά  ατόμων, εισέρχονταν σε αποβάθρες, συρμούς και λεωφορεία. Φρόντιζαν μάλιστα να αναπτύσσονται και στις δύο πλευρές των σταθμών, να εναλλάσσουν συνεχώς «τομείς» και δρομολόγια και να κλέβουν  σε διαφορετικά σημεία, ώστε να μην εντοπίζονται εύκολα. Στοχοποιούσαν συνήθως ηλικιωμένους πολίτες και τουρίστες και επέλεγαν όσους είχαν πορτοφόλι ή κινητό σε εξωτερικές τσέπες του ρουχισμού τους.

Η… χαρτογράφηση των θυμάτων

Ομως στη δικογραφία της υπόθεσης που παρουσιάζει «Το Βήμα», εντυπωσιάζουν οι καταγεγραμμένοι διάλογοι των μελών της σπείρας, ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση από την ΕΛΑΣ.

Σε μία από τις συνομιλίες μέλος της σπείρας περιγράφει στον συνεργό  του, με ακρίβεια τις κινήσεις ενός υποψηφίου θύματος. Δηλαδή πότε βάζει τα χρήματα στο πορτοφόλι, πότε ακυρώνει το εισιτήριο, πότε φτάνει το λεωφορείο  κι αν έχει το… χέρι στην τσέπη ώστε να είναι εφικτή η κλοπή!

Ακόμη σε άλλους διαλόγους υπάρχουν αναφορές για τις κινήσεις άλλων υποψηφίων θυμάτων, την κινητοποίηση των μελών της σπείρας όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιος επιβάτης μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό ενώ αναφέρονται και στον τρόπο που αποφεύγουν τους ελέγχους των αστυνομικών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024