Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Θράσος του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για βρώμικο '89

Γεννηματά: Θράσος του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για βρώμικο ’89

Η Φ. Γεννηματά τόνισε ότι «είναι θράσος να μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ για νέο 89. Τα όσα αποκαλύφθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με τη στημένη επίθεση κατά του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ. Το βρώμικο 89 οργανώθηκε από τη δεξιά σε πλήρη σύμπραξη με τον τότε Συνασπισμό». Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά και γιατί δεν δίνει λευκή επιταγή στον Κ. Μητσοτάκη

Το ΚΙΝΑΛ είναι το προοδευτικό ανάχωμα στη συντηρητική ατζέντα της ΝΔ τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του εκτελεστικού πολιτικού συμβουλίου του κόμματος.

Συμψηφισμός

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι θέλει να κρατήσει τον Αλέξη Τσίπρα εκτός κάδρου των πολιτικών ευθυνών για τη λειτουργία του παρακράτους της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μάλιστα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο επιχείρηση συμψηφισμού υπενθυμίζοντας πως και ο Αλέξης Τσίπρας είχε προστατεύσει τον Κώστα Καραμανλή για τις ευθύνες του τελευταίου στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2004-2009.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Γεννηματά τόνισε ότι «είναι θράσος να μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ για νέο 89. Τα όσα αποκαλύφθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με τη στημένη επίθεση κατά του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ. Το βρώμικο 89 οργανώθηκε από τη δεξιά σε πλήρη σύμπραξη με τον τότε Συνασπισμό».

Λευκή επιταγή

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζουν να πορεύονται με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» οδηγώντας την οικονομία και την κοινωνία σε ζοφερή κατάσταση.

Παράλληλα η κα Γεννηματά διεμήνυσε προς τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει «λευκή επιταγή» για το χειρισμό των εθνικών θεμάτων και τον κατηγόρησε ότι άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος με λάθη και άστοχες δηλώσεις που δημιούργησαν τετελεσμένα υπέρ της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε την πρότασή της για τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος με την Τουρκία όταν αυτή έχει το πιστόλι στο τραπέζι.

Ομιλία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά:

«Η πανδημία λειτουργεί ως παγκόσμιος καταλύτης.

Επιφέρει μεγάλες ανατροπές.

Φέρνει στο προσκήνιο την προστασία της ανθρώπινης ζωής μαζί με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Επαναφέρει στην πολιτική ατζέντα την αναγκαιότητα του κοινωνικού κράτους. Αναδεικνύει τα προβλήματα της φτώχειας, της ασιτίας, της αρρώστιας, της άδικης ανισοκατανομής του πλούτου ανάμεσα σε ηπείρους, σε έθνη, σε κοινωνικές τάξεις.

Όσο δε αφορά το εμβόλιο, δεν θα σταματήσουμε να λέμε ότι πρέπει να δοθεί σε όλους τους ανθρώπους που το χρειάζονται χωρίς διακρίσεις.

Φέρνει στο προσκήνιο τις αρχές, τους στόχους και τη στρατηγική της σοσιαλδημοκρατίας.

Ήδη πολλοί πολιτικοί στην Ευρώπη, αυθεντικοί εκπρόσωποι του συντηρητισμού ή και του ακραίου αριστερού λαϊκισμού δεν διστάζουν να φορούν συγκυριακά τον μανδύα του «σοσιαλδημοκράτη».

Η ηττημένη για πολλά χρόνια ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία βλέπει την επαναφορά και την δυναμική των ιδεών της για πολιτική, οικονομική και κοινωνική δημοκρατία.

Για όλα αυτά τα ζητήματα έχουμε ανοίξει το διάλογο με την Ελληνική κοινωνία και θα τα συζητήσουμε διεξοδικά στη συνδιάσκεψη μας.

Ακούμε την κοινωνία γι’ αυτό έχουμε προτείνει το ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ μας, ρεαλιστικό, στοχευμένο και κοστολογημένο. Με στόχο να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία.

Στη χώρα μας αντιμετωπίζουμε ήδη τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της βαθιάς ύφεσης.

Ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών, προβλέπει ότι η ύφεση θα φθάσει στο 16% το β’ τρίμηνο του 2020 και στο 8% συνολικά για το έτος.

Ποσοστά εφιαλτικά, με δραματικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους άνεργους.

Αυτά είναι τα προβλήματα, τα βρήκα στη Ρόδο, στην Κοζάνη, στην Καστοριά, στη Φλώρινα, στο Καστελόριζο, τα συζητώ σε δεκάδες τηλεδιασκέψεις που έχω κάνει με όλη την Ελλάδα και δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνία και διαφημίσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Όπως δυστυχώς κάνει η Κυβέρνηση:

Με μέτρα ανεπαρκή, που παίρνονται και υλοποιούνται με καθυστέρηση.

Στηρίζει τους ισχυρούς, εγκαταλείπει στην τύχη τους, τους μικρομεσαίους και τους αγρότες που τους αφήνει χωρίς χρηματοδότηση.

Οι Τράπεζες βάζουν εμπόδια σε όσους έχουν ανάγκη από ρευστότητα και η Κυβέρνηση απλά παρακολουθεί.

Η Κυβέρνηση προχωρά με τη λογική βλέποντας και κάνοντας. Αντί να στηρίξει θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, φέρνει το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για να επιβάλει στην πολιτική τη δική της ιδεολογική εμμονή για τη μερική απασχόληση. Μισή δουλειά, μισός μισθός.

Είναι απαράδεκτο να επιβάλει εργασιακή ζούγκλα στη σκιά της πανδημίας και ταυτόχρονα να μην κάνει αυτά που πρέπει για τον τουρισμό που πάνω του στηρίζεται η οικονομία.

Θα έπρεπε να μειώσει το ΦΠΑ στη διαμονή και την εστίαση στο 6%, το έκανε μόνο στον καφέ και στην πορτοκαλάδα.

Έχουμε ζητήσει μηδενική προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις που πλήττονται και τώρα λέει ότι θα πάρει μέτρα για τον τουρισμό μετά τον Ιούλιο! Είχαμε ζητήσει ρευστότητα για τις τουριστικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οκτώ στις δέκα δεν έχουν πρόσβαση.

Οι τράπεζες δίνουν δάνεια μόνο στους πελάτες που δεν έχουν ανάγκη. Ένας στους τρεις μικρούς επιχειρηματίες κινδυνεύει να βάλει λουκέτο. Και πίσω από αυτές τις επιχειρήσεις κρύβονται οικογένειες που θα καταδικαστούν στη φτώχια.

Με μεγάλη καθυστέρηση έβγαλε η κυβέρνηση την ΚΥΑ για τους εποχιακά εργαζόμενους, ενώ μένουν ακάλυπτοι οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση. 400.000 εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό είναι στον αέρα γιατί η κυβέρνηση δεν κηρύσσει υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση.

Δεν έδωσε ουσιαστικά κίνητρα για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία, δεν φρόντισε για τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα με τις χώρες «προέλευσης», περιορίστηκε σε ένα μίζερο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Και το χειρότερο με τις παλινωδίες της (υγειονομικές ζώνες, δωμάτια καραντίνας) δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα, με αποτέλεσμα ο Τουρισμός να κινδυνεύει να βρεθεί -για το 2020-στο χείλος της καταστροφής.

Όλα αυτά οδηγούν στο να υπάρχει μία ζοφερή κατάσταση και στην κοινωνία και στην οικονομία.

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στα Εθνικά μας θέματα.

Η Τουρκία έχει περάσει από τις προκλήσεις στις επιθετικές ενέργειες και σε παράνομες πράξεις.

Ξεδιπλώνει την αναθεωρητική της στρατηγική.

Αξιοποιεί την απαράδεκτα χαλαρή στάση της Ε.Ε. στο θέμα της Λιβύης και απέναντι στην παράνομη Τουρκο-Λιβυκή συμφωνία. Έχει εγκαταλείψει την προοπτική ένταξης στην Ε.Ε. και επιδιώκει να παίξει ρόλο ισχυρής περιφερειακής δύναμης, στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Διεκδικεί ρόλο ισότιμου συνομιλητή με τις μεγάλες δυνάμεις που επηρεάζουν την ευρύτερη περιοχή.

Αναδιατάσσει τις συμμαχίες της στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Και διεκδικεί από την Ελλάδα ζωτικό χώρο για τα επεκτατικά της σχέδια παραβιάζοντας κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου.

Και τι κάνουμε εμείς απέναντι σε αυτά;

Ο κ. Μητσοτάκης στέλνει επιστολές στην Ε.Ε., ζητώντας μέτρα κατά της Τουρκίας, αλλά δεν ασκεί πίεση ούτε καν για να συζητηθεί το αίτημά του.

Άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος, έγιναν λάθη , άστοχες δηλώσεις , δημιουργήθηκαν τετελεσμένα και τώρα επιλέγει να αρχίσει διάλογο με την Τουρκία. Είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου και των καλών σχέσεων με την γείτονα χώρα.

Διάλογος όμως με σαφές και διαφανές πλαίσιο και όχι με την Τουρκία να έχει το περίστροφο στο τραπέζι.

Ζητώ εδώ και καιρό να συνεδριάσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, να χαράξουμε εθνική γραμμή, τις δικές μας κόκκινες γραμμές, να στείλουμε ένα μήνυμα στους εταίρους μας και τους συμμάχους μας ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Να γίνει κατανοητό ότι δεν είμαστε τα βολικά παιδιά του συστήματος. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην το κάνει για να έχει ελεύθερα τα χέρια του. Θέλω να του στείλω το μήνυμα, ότι δεν έχει λευκή επιταγή να χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα. Με την άρνησή του αναλαμβάνει , έναντι του Ελληνικού λαού, μόνος του την ευθύνη των εξελίξεων. Το επισημαίνουμε τώρα πριν να είναι αργά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η πολιτική ζωή του τόπου δηλητηριάζεται από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το παρακράτος, το μαγαζί και τα παραμάγαζα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βαθιά δεξιά.

Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την προοδευτική παράταξη, τις αρχές και τις αξίες της, δεν χωρούν στη Δημοκρατία, είναι θύλακες παρακράτους.

Μία προσπάθεια να ελεγχθούν το κράτος και η δικαιοσύνη για να πλουτίζουν, να πιέζουν και να εκβιάζουν.

Αυτά είχαμε συνηθίσει να τα οργανώνει το κράτος της δεξιάς. Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορούν να αποδεχτούν το Κράτος- εργαλείο στα χέρια της εκτελεστικής και οικονομικής εξουσίας.

Είναι θράσος να μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ για νέο 89. Τα όσα αποκαλύφθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με τη στημένη επίθεση κατά του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ. Το βρώμικο 89 οργανώθηκε από τη δεξιά σε πλήρη σύμπραξη με τον τότε Συνασπισμό.

Εμένα όμως με ενδιαφέρει να κοιτάμε μπροστά. Και αυτό που έχει σημασία είναι να σπάσει το απόστημα και να ενισχυθούν οι εγγυήσεις ότι αυτά δεν θα ξανασυμβούν.

Γι’ αυτό το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για:

Να ενισχυθεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Με αλλαγές που αφορούν την ανάδειξη της ηγεσίας της, τον έλεγχο των διαδικασιών, την θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων για την αξιολόγηση των λειτουργών της, την ενδυνάμωση της εσωτερικής ανεξαρτησίας και του ρόλου του δικαστή.

Να ισχυροποιηθούν οι Ανεξάρτητες αρχές.

Ώστε οι αποφάσεις τους να είναι δεσμευτικές για την εκτελεστική εξουσία.

Και να έχουν τα απαραίτητα μέσα για να επιτελέσουν το έργο τους.

Να εξυγιανθεί η αστυνομία.

Με την ενίσχυση της οικονομικής αστυνομίας και την αναβάθμιση των μηχανισμών αυτοελέγχου της.

Να ενισχυθεί ο έλεγχος των δημοσίων συμβάσεων.

Με την ενοποίηση των δύο ανεξάρτητων αρχών (Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων) σε μια και τη στελέχωση τους με επαρκές και υψηλών προσόντων δυναμικό. Ώστε να ελέγχονται υποχρεωτικά και ουσιαστικά όλες οι δημόσιες συμβάσεις, πριν τον τελικό έλεγχο νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Διαφάνεια παντού. Γιατί όλα αυτά είναι επικίνδυνα για την δημοκρατία.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis και οι επίσημες ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών, πιστοποίησαν με τρόπο επίσημο και αδιάψευστο την σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιμονή σε μεθοδεύσεις και λαθροχειρίες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εκθέτουν περαιτέρω τους σκευωρούς.

Κλείνοντας από την πλευρά μας το θέμα, θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – που σήμερα «σκοτώνονται» για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος ότι είχα καταθέσει γι αυτό στις 21.2. 2018 στη Βουλή, συγκεκριμένες προτάσεις , όμως δεν ανταποκρίθηκαν.

Από όλα όσα έρχονται στο φως είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Τσίπρας γνώριζε και είτε δεν μπορούσε να τα σταματήσει, είτε ήταν σε αδυναμία να τα ελέγξει, είτε τα καθοδηγούσε όλα αυτά .

Δεν έχουμε τις απαντήσεις, αλλά είναι αυτονόητο πως ο κ. Τσίπρας έχει πολύ μεγάλες πολιτικές ευθύνες. Γι’ αυτό είναι εντυπωσιακό πως ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να κρατήσει έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών τον κ. Τσίπρα.

Αυτό το κάνει γιατί θεωρεί ότι τον εξυπηρετεί να έχει μία αδύναμη και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που δεν μπορεί να ασκήσει τον έλεγχο στην κυβέρνηση. Που δεν έχει το ειδικό πολιτικό βάρος και τα ηθικά εχέγγυα να το κάνει.

Από την άλλη πλευρά επιχειρείται συμψηφισμός. Προσπάθησε τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Τσίπρας να απαλλάξει την κυβέρνηση Καραμανλή από τις ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να αφήσει έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών τον κ. Τσίπρα.

Κάνει όμως λάθος η ΝΔ αν θεωρεί ότι θα μείνει ανενόχλητη να προωθεί την συντηρητική της ατζέντα , σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης, των αδύναμων.

Είμαστε εδώ, χρέος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης είναι να αποτελέσουμε εμείς το προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στην πολιτική της δεξιάς. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού, να αγωνιστούμε για να προχωρήσουν οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, να υπάρξει πραγματική κάθαρση και διαφάνεια στο δημόσιο βίο, χωρίς μικροκομματικά παιχνίδια.

Εμείς ασκούμε σοβαρή, προγραμματική, μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ.

Είμαστε , το κίνημα Αλλαγής, ασπίδα για την δημοκρατία, στήριγμα για την κοινωνία.

Το επόμενο διάστημα είναι για μας διάστημα δράσης και νέων πρωτοβουλιών στη Βουλή και στην κοινωνία.

Κανένα κόμμα δεν είχε τη δική μας δράση όλο αυτό το διάστημα εντός και εκτός Βουλής. Συγκεκριμένες προτάσεις με τεκμηρίωση, σε επαφή με την κοινωνία και για τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και στις επερωτήσεις. Με πολύ καλή συνεργασία με τους τομείς του κόμματος. Συνεχίζουμε δυναμικά.

Α) Ξεκινήσαμε ήδη τις Περιοδείες σε όλη τη χώρα. Θα συνεχίσουμε με αιχμή ιδιαίτερα τις τουριστικές περιοχές που δοκιμάζονται.

Προσωπικά προγραμματίζω επίσκεψη στην Κρήτη. Θα πρέπει όμως να διοργανώσουμε επισκέψεις στελεχών μας και επαφές με τους φορείς, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους σε όλα τα νησιά και τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Β)Συγκροτούμε την Οργανωτική Επιτροπή για την Νεολαία του Κινήματος Αλλαγής.

Σε πρώτη φάση με θεσμική συμμετοχή από τα μέλη της ΚΠΕ που είτε είναι κάτω από το ηλικιακό όριο των 30ετών είτε μετείχαν στο κεντρικό εκτελεστικό όργανο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Στο επόμενο διάστημα θα συμμετέχουν νέα στελέχη που δραστηριοποιούνται στις Νομαρχιακές Επιτροπές, στην Αυτοδιοίκηση, στους Μαζικούς χώρους, στις επαγγελματικές οργανώσεις.

Ο στόχος είναι να ανοιχτούμε προς την νέα γενιά, με τους νέους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή και όχι να επαναληφθούν παλιές και ξεπερασμένες λογικές, αναμέτρησης μηχανισμών.

Να δημιουργήσουμε δίκτυο νέων σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε Νομό, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες του διαδικτύου.

Να προκαλέσουμε ένα ουσιαστικό και καινοτόμο διάλογο μεταξύ των νέων ανθρώπων, δίνοντάς τους την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά με εισηγήσεις και απόψεις, στην όλη διαδικασία της Συνδιάσκεψης μας.

Για το Συνέδριο και τις διαδικασίες του θα συζητήσουμε όταν η συγκρότηση των δικτύων έχει γίνει πράξη.

Γ) Η επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη εφέτος θα είναι αφιερωμένη στο ΕΣΥ, την πορεία και την προσφορά του και τις θέσεις μας για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του.

Δ) Στη ΔΕΘ, θα αναπτύξουμε τις δικές μας βασικές κατευθύνσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανασυγκρότησης.

Συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία που έχουμε χαράξει.

Η αυτόνομη πορεία δεν είναι ένα σύνθημα ή μια τακτική ίσων αποστάσεων.

Έχει πολιτικό περιεχόμενο και ουσία και δίνει προστιθέμενη αξία στον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τον επιστήμονα, τον επαγγελματία, το νέο, τη μεσαία τάξη.

Όσο περισσότερο αυτό γίνεται ορατό και κατανοητό , τόσο οι δυνάμεις του τεχνητού διπολισμού ενοχλούνται. Γιατί υπάρχουν δύο δρόμοι ο νέο- συντηρητικός της «επιστροφής στην κανονικότητα» και ο δρόμος της Νέας Αλλαγής.

Επόμενο βήμα για μας να εκφράσουμε ένα ολοκληρωμένο, εναλλακτικό, προοδευτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Διαμορφώνοντας μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες το κοινωνικό συμβόλαιο της νέας Αλλαγής.

Στην πορεία προς τη Συνδιάσκεψη με ζωντανές διαδικτυακές συζητήσεις μιλάμε για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον κόσμο της παραγωγής, της εργασίας, της δημιουργίας.

Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες, τις αγωνίες και τις προσδοκίες τους αλλά και τη βοή των γεγονότων ενός μέλλοντος που η κρίση έφερε πιο κοντά.

Ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις. Απλώνουμε το χέρι σε όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, σοσιαλιστές, δημοκράτες, προοδευτικούς κεντρώους, ριζοσπάστες της ανανεωτικής αριστεράς, προοδευτικούς πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Όλους όσοι πιστεύουν στην αυτόνομη πορεία της παράταξης, που δεν σαγηνεύτηκαν από τα θέλγητρα των θώκων εξουσίας, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Αυτός ο δρόμος, των Ιδεών, της Πολιτικής με Αρχές και Αξίες, που συνθέτει ένα όραμα νέων βιώσιμων διεκδικήσεων, καταφύγιο και αποκούμπι των πολλών που πλήττονται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις, θα εμπνέει κάθε μέρα και περισσότερους να αγωνιστούν μαζί μας.

Αυτός είναι ο δρόμος της αναγέννησης της προοδευτικής παράταξης και είναι μονόδρομος».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024