Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θύελλα για τις νέες αποκαλύψεις - Στη δίνη Παππά - Καμμένου ο ΣΥΡΙΖΑ

Θύελλα για τις νέες αποκαλύψεις – Στη δίνη Παππά – Καμμένου ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική θύελλα επικρατεί μετά τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» για το παρακράτος Καμμένου-Τζούλη και για τις συνομιλίες Παπαγγελόπουλου-Καμμένου μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πολιτική θύελλα επικρατεί μετά τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» για το παρακράτος Καμμένου-Τζούλη και για τις συνομιλίες Παπαγγελόπουλου-Καμμένου μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Δημήτρης Βέττας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Θοδωρής Μαργαρίτης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΚΙΝΑΛ τοποθετήθηκαν μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ερωτηθείς ο κ. Βέττας για το αν οι αποκαλύψεις για το ηχητικό Παππά-Μιωνή θα βάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια διαδικασία ανανέωσης ή και αυτοκάθαρσης, απάντησε πως η αυτοκάθαρση «έχει νόημα όταν στο ιστορικό σου υπάρχει βρωμιά, που πρέπει να καθαρίσεις».

Για τον κ. Παππά, εκτίμησε ότι «δεν τίθεται θέμα εντιμότητάς του».

Στο μεταξύ την ποινική διάσταση των αποκαλύψεων της εφημερίδας «Παραπολιτικά» έδωσε ο Νομικός Σύμβουλος της εφημερίδας Αλέξης Κούγιας ο οποίος παρενέβη δίνοντας τροφή στη συζήτηση.

Αναφερόμενος στα δύο συνεχόμενα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα των σαββατιάτικων φύλλων της εφημερίδας, σημείωσε πως «οι αποκαλύψεις μας βοηθούν να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι μπορεί να συμβαίνει όταν ένας πολιτικός έχει μια άποψη για την πολιτική και τη ζωή που μπορεί ακόμη και να καταστρέψει ένα κόμμα».

Ενώ αναφερόμενος στην περίοδο του διωγμού των επιτελικών στελεχών της εφημερίδας, Γ. Κουρτάκη και Π. Τζένου είπε:  αντιμετώπιζαν τότε έναν διωγμό με αποκορύφωση την πρωτοφανή για δημοσιογράφους, σύλληψη με την αυτόφωρο διαδικασία.

Συγχρόνως έγινε προσπάθεια τροποποίησης της κατηγορίας από το πλημμέλημα συκοφάντησης στο κακούργημα εκβιασμού.

Όλα αυτά, «σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα. Και παράλληλα να πρωταγωνιστεί ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Π. Καμμένος, να έχει αναλάβει να συντονίσει όλη την παράνομη προσπάθεια η σύζυγός του κ. Τζούλη, και να υπάρχουν διάλογοι που αποκάλυψε η ΕΥΠ».

Για το υποκλαπέν υλικό τόνισε πως η διαδικασία δεν ήταν παράνομη, καθώς έγινε στα πλαίσια της αποκάλυψης ενός επικίνδυνου κυκλώματος εν ενεργεία ανώτατων αξιωματικών και αποστράτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και οι οποίοι φαίνεται ότι κέρδιζαν 1 εκατομμ. ευρώ τον μήνα παρέχοντας προστασία σε οίκους ανοχής και κάνοντας εμπόριο ναρκωτικών και εκβιασμούς.

Σε άλλο σημείο είπε πως ο κ. Τζένος και ο κ. Κουρτάκης γνώριζαν ότι τους παρακολουθούν, αλλά δεν υπήρχαν τα αποδεικτικά στοιχεία.

Στη συνέχεια όμως ήρθαν στο φως οι κασέτες «με την κ. Καμμένου να παραπονιέται γιατί δεν υπάρχει σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας πριν ακόμη υποβληθεί μήνυση και για τα «άρπα κόλλα» διαβιβαστικά».

Για το τελευταίο πρωτοσέλιδο του Σαββάτου για τη συνομιλία του κ. Δ. Παπαγγελόπουλου με τον κ. Π. Τζένο, σημείωσε πως «ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε στον κ. Τζένο ότι αντιστέκεται μπροστά στις πιέσεις ενός μεθυσμένου Καμμένου όταν ο τελευταίος είχε μπει στο γραφείο του πρωθυπουργού».

Σχολιάζοντας ο κ. Οικονόμου είπε πως οι αποκαλύψεις δείχνουν ανομία και παραβίαση βασικών κανόνων διακυβέρνησης.

Τόσο το πόρισμα της ΕΥΠ όσο και η ουσία της στιχομυθίας μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου που έφεραν στο φως τα «Παραπολιτικά» προβληματίζουν και «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα αμυντικά». «Έχει αντικειμενική ευθύνη και πρέπει να μας πει αν γνώριζε ή όχι» είπε ο κ. Οικονόμου για τον πρώην πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του ο κ. Μαργαρίτης σημείωσε πως τα αποτυπώματα της προηγούμενης κυβέρνησης είναι «γκρίζα».

Ανέφερε πως στην συνάντηση Παππά – Μιωνή υπάρχουν «συμφραζόμενα» που δείχνουν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη αλλά και επιχείρηση ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων.

Δύο κορυφαίοι υπουργοί συγκρούονται για τις μορφές διακυβέρνησης ενώ επί κυβέρνησης «Πρώτη φορά Αριστερά» γίνονταν παρακολουθήσεις επί παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ, είπε.

Πάντως για τον Τσίπρα είπε πως δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για οτιδήποτε έχει σχέση με ποινική διάσταση του θεματος. Αν υπάρχει ένα ζήτημα για τον κ. Τσίπρα, είναι ότι δεν μπορεί να «καθαρίσει» έναν πολιτικό χώρο και να αποδώσει ευθύνες.

Τέλος ο κ. Βέττας σημείωσε πως «ο κ. Παππάς ανέλαβε την ευθύνη, η υπόθεση τελείωσε και πάμε παρακάτω».

Ενώ για τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών του Σαββάτου για το περιεχόμενο των διαλόγων Παπαγγελόπουλου – Καμμένου, σχολίασε πως «πρέπει να αποδειχθούν για να μην μείνει μια κηλίδα».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024