Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια χαλαρή νυχτερινή βόλτα...

Μια χαλαρή νυχτερινή βόλτα…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περπατούσε επί της Πατριάρχου Ιωακείμ το βράδυ της Τετάρτης, μετά από ένα δύσκολο πρόγραμμα.

Οι προβολείς είχαν ανάψει στα εστιατόρια και μπαράκια της Πατριάρχου Ιωακείμ. Κόσμος πολύς καθόταν για να απολαύσει το ποτό ή το φαγητό του στο γνωστό, δημοφιλές «κομμάτι» του πολύβουου δρόμου στο Κολωνάκι. Το bar-restaurant «Zurbaran» είχε τους περισσότερους θαμώνες. Οι επισκέπτες του spot είχαν καθίσει στο μεγάλο πεζοδρόμιο, «τσιμπούσαν» τη δροσερή σαλάτα Vitamina, «στριφογύριζαν» στα δάχτυλά τους ένα κρυστάλλινο ποτήρι με παγωμένο κρασί. Παρατηρώ τους τελευταίους μήνες ότι τα ροζέ κρασιά έχουν κερδίσει τις προτιμήσεις. Οι περισσότεροι επιλέγουν ροζέ αντί για λευκό ή κόκκινο. Ισως επειδή είναι κάτι το ενδιάμεσο και έχουν υπέροχη γεύση το καλοκαίρι. Ενας φίλος λάτρης των ροζέ μού έλεγε ότι το συγκεκριμένο κρασί με το χρώμα της αθωότητας μοιάζει να σε ταξιδεύει μακριά. Πάνω σε κύματα χαράς και αισιοδοξίας. Οσο περνούσε η ώρα ο ήχος της μουσικής γινόταν πιο έντονος, ο κόσμος γελούσε, αστειευόταν, έδειχνε να διασκεδάζει.

Χαμόγελα…

Ξαφνικά μια γνώριμη φιγούρα έκανε την εμφάνισή της. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περπατούσε επί της Πατριάρχου Ιωακείμ το βράδυ της Τετάρτης, μετά από ένα δύσκολο πρόγραμμα. Ετσι προτίμησε να περπατήσει από το Μαξίμου μέχρι το πλέον θορυβώδες «τμήμα» του Κολωνακίου. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης χαιρετούσε τον κόσμο που τον σταματούσε στον δρόμο, χαμογελούσε, συνομιλούσε μαζί τους. Πέρασε από το ιστορικό ζαχαροπλαστείο «Ελληνικό» το οποίο σε «καλεί» με ευφάνταστες τούρτες και άλλα υπέροχα γλυκά να το επισκεφθείς. Ο κ. Μητσοτάκης όμως απόλυτα fit δεν ενδίδει σε σοκολατένιους και άλλους γλυκούς πειρασμούς. Προχώρησε κατά μήκος της Πατριάρχου Ιωακείμ και τελικά έφθασε στο «Zurbaran». Εκεί έγινε χαμός, ο κόσμος τον χαιρετούσε, τον προσκαλούσε για ένα ποτό. Ο Πρωθυπουργός συνομιλούσε μαζί τους, τους έκανε αστειάκια, τους έλεγε «Βλέπω, παιδιά, ότι τηρείτε τα μέτρα προστασίας». Τώρα το εννοούσε ο κ. Μητσοτάκης αυτό; Ο κόσμος που κυκλοφορεί και διασκεδάζει είναι πάρα πολύς. Και δεν αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Περαστικοί…

Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός έκανε μια χαλαρή βόλτα, «κρατούσε» όμως στη μνήμη του εικόνες, πράγματα, καταστάσεις. Στο καφέ βρίσκονταν πολλά νεαρά παιδιά, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες. Ο κόσμος συνέχισε να τον χαιρετάει. Οχι μόνο οι θαμώνες των μαγαζιών αλλά και αυτοί οι οποίοι περνούσαν με αυτοκίνητα, μηχανές ή και αυτοί οι οποίοι έκαναν νυχτερινές εργασίες. Λίγο αργότερα ο Πρωθυπουργός (η φρουρά του υπήρξε ολιγομελής και διακριτική στη διάρκεια του περιπάτου) μπήκε στο αυτοκίνητό του και αναχώρησε. Το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο έστριψε εκεί που η Πατριάρχου Ιωακείμ συναντάει την Ηροδότου. Η πρωθυπουργική κατοικία από εκείνο το σημείο είναι κοντά. Κάποιος σχολίασε ότι ο ιδιοκτήτης δημοφιλέστατου spot στην Πατριάρχου Ιωακείμ διατηρεί μεγάλο πακέτο μετοχών στο γνωστό bar που έκλεισε για δύο μήνες στη Φτελιά της Μυκόνου.

Η Μαρίνα και το απέραντο γαλάζιο

Μακριά από τα θορυβώδη spots του Κολωνακίου τα χρώματα αλλάζουν. Γίνονται φωτεινά σε εκτυφλωτικό τιρκουάζ. Είναι το χρώμα της θάλασσας. Είναι το χρώμα που «κλείνει» στον φακό της η γνωστή, ταλαντούχα φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου. Η Μαρίνα έχει γυρίσει ολόκληρο τον πλανήτη φωτογραφίζοντας τοπία και «στιγμές» που της κινούν το ενδιαφέρον. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μένει περισσότερο στην Ελλάδα. Ταξιδεύει στα νησιά μας και φωτογραφίζει συνέχεια το απέραντο γαλάζιο. Οι εικόνες της μαγεύουν. Η κυρία Βερνίκου άλλωστε πέρα από το προσωπικό της «ένστικτο», το ταλέντο, τις επιλογές, την ιδιαίτερη ματιά της, χρησιμοποιεί για ένα τέλειο αποτέλεσμα τα πλέον σύγχρονα μέσα. Οι βόλτες στο Αιγαίο, το Βόρειο Αιγαίο και τα ακριτικά νησιά μας είναι αγαπημένες για τη Μαρίνα. Φωτογραφίζει συνέχεια. Λατρεύει το ένδοξο, ακριτικό Καστελλόριζο που αυτό το διάστημα είναι στην επικαιρότητα.

Το ενδιαφέρον Διεθνές Φεστιβάλ

Το μικρό νησί είναι εξαιρετικά γοητευτικό. Οπως έλεγε ο ποιητής ένα νησί όλο ελιές και αμπέλια χωρίς όμως παραλίες, γεμάτο απόκρημνα βράχια. Εκεί λοιπόν θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Καστελλόριζου, ξεκινάει στις 23 και τελειώνει στις 30 Αυγούστου. Πρόκειται για ένα γεγονός με διεθνή ακτινοβολία. Τιμώμενο ακαδημαϊκό Ιδρυμα είναι φέτος το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το Τμήμα Κινηματογράφου. Στην τελετή λήξης η κριτική επιτροπή θα απονείμει για πρώτη φορά το Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (με χορηγία του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης). Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ελληνικό ίδρυμα Ιστορικών Μελετών. Το Φεστιβάλ θα τιμήσει την Alteregomedia και τις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ», «ΤΑ ΝΕΑ», το Μega Channel, το One Channel και το In.gr για την προσφορά τους στον εκδοτικό και δημοσιογραφικό χώρο. Η Alteregomedia είναι χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ στο πλαίσιο των εορτασμών για την παρουσία 100 χρόνων της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» και 90 της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». (Οι εορτασμοί πραγματοποιούνται το 2021 και το 2022).

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024