Στην αρχή μας είπαν ότι όλα είναι αντιπερισπασμός για να κουκουλωθεί «το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis». Το σκάνδαλο εν τω μεταξύ όδευε στο αρχείο αλλά ο αντιπερισπασμός ήταν γκαραντί.

Στη συνέχεια μάθαμε ότι ο αντιπερισπασμός δεν ήταν για να κουκουλωθεί η Novartis αλλά για να σκεπαστεί η «λίστα Πέτσα». Κανείς βεβαίως δεν ξέρει γιατί χρειάζεται να σκεπαστεί η λίστα Πέτσα αφού η κυβέρνηση θα δώσει μόνη της στη δημοσιότητα τη λίστα Πέτσα.

Στο κλείσιμο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι τελικά οι «μαφιόζικες πρακτικές» δεν αφορούν ούτε τη Novartis, ούτε τον Πέτσα αλλά είναι «για να κρύψουν την ύφεση».

Εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση να τα κουβεντιάσουμε όλα αρκεί να συνεννοηθούμε τι θέλουμε να κουβεντιάσουμε.

Πρώτο και κύριο, για ποιον λόγο γίνεται ο αντιπερισπασμός; Για το «μεγάλο σκάνδαλο Novartis», για τη «λίστα Πέτσα» ή για το «πραγματικό σκάνδαλο» που είναι η ύφεση;

Παιδιά να οργανωθούμε διότι κάθε Συριζαίος λέει κάτι διαφορετικό και μας μπερδεύει.

Δεύτερον, αν ο αντιπερισπασμός γίνεται για όλα αυτά ή για κάποια από αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει το υπέρτατο όπλο να τον ξεράνει: να διώξει τον Παππά.

Διότι αν διώξει τον Παππά δεν θα υπάρχει λόγος να γίνεται αντιπερισπασμός και τότε θα πέσουμε όλοι με τα μούτρα στην ύφεση και τον Πέτσα.

Τρίτον, πώς όμως να διώξει τον Παππά χωρίς να διώξει τον Παπαγγελόπουλο ή τον Παπαδημούλη; Δώρο άδωρο.

Διότι ακόμη κι αν φύγει ο Παππάς, οι άλλοι θα την πέφτουν στους άλλους. Και δεν γίνεται να τους διώξεις όλους: ποιος θα είναι μετά η μεγάλη προοδευτική παράταξη;

Ασε που ο Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι ενημέρωνε τον Τσίπρα για τα πάντα, άρα πώς να του ζητήσει λογαριασμό ο Τσίπρας για όσα είχε ήδη ενημερωθεί;

Εγώ το κόβω για αδιέξοδο. Το οποίο ήλπιζα να άρουν οι σύντροφοι της προσκολλήσεως και με χαρά υποδέχτηκα την κοινή παρέμβαση Μπίστη, Θεοχαρόπουλου, Λιάκου, Παν-Παν κ.λπ.

Οι σύντροφοι ευθαρσώς τοποθετούνται για όλα τα φλέγοντα ζητήματα όπως τα καλλιτεχνικά στο Λύκειο, τη Χάγη με οδηγό τις Πρέσπες, την κυβερνητική συνεργασία στην Πορτογαλία και την προοδευτική διακυβέρνηση. Αλλά δεν λένε λέξη για τον Παππά, τον Παπαγγελόπουλο, τον Παπαδημούλη, το παρακράτος, τα «πολλά λεφτά», το «μαγαζί», την «ατζέντα», τις διώξεις και τους εκβιασμούς.

Υποθέτω ότι δεν έχουν ακόμη υποπέσει στην αντίληψή τους ή ότι τα επεξεργάζονται μέσα τους πριν εκφραστούν.

Απλώς δεν είναι πολύ σαφές: πρώτα κακαρίζουν και μετά κάνουν το αβγό ή αντίστροφα;

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο