Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεραπετρίτης για αποκαλύψεις με Παππά-Μιωνή: Βρίσκομαι σε καθεστώς μικρού σοκ

Γεραπετρίτης για αποκαλύψεις με Παππά-Μιωνή: Βρίσκομαι σε καθεστώς μικρού σοκ

«Μιλάμε στην πραγματικότητα για μια συγκροτημένη λειτουργικά δομή, η οποία φαίνεται να ασκεί πολύ μεγάλη επίδραση, κυρίως στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας

Συνεχίζονται οι πολιτικές αναταράξεις σχετικά με τις αποκαλύψεις από τη συνομιλία Παππά – Μιωνή.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στην υπόθεση, τόνισε πως ο ίδιος βρίσκεται σε ένα καθεστώς μικρού σοκ, ενώ σημείωσε πως «Έχουμε ένα φαινόμενο μιας συγκροτημένης, σχεδόν παράλληλης δομής εξουσίας, μιας δομής που υφίσταται». «Αυτά στην Ελλάδα δεν έχουν υπάρξει», πρόσθεσε μιλώντας στο Θέμα Fm .

«Μιλάμε στην πραγματικότητα για μια συγκροτημένη λειτουργικά δομή, η οποία φαίνεται να ασκεί πολύ μεγάλη επίδραση, κυρίως στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, κρούοντας τον κώδωνα για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και καλώντας για το λόγο αυτό σε «θεσμική εγρήγορση».

Ως δεύτερο σημαντικό στοιχείο ο κ. Γεραπετρίτης ιεράρχησε το «ντόμινο απαξίωσης και ηθικής έλλειψης» αναφερόμενος στο να «βρίσκονται στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος των πολιτικών». «Δεν είναι δυνατόν με κανένα ηθικό τρόπο να μπαίνει σε αυτή τη συζήτηση η οικογένειά σου», υπογράμμισε ο υπουργός επικρατείας.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη «είναι το ύφος της εξουσίας», το οποίο αναδεικνύεται από την υπόθεση, καθώς προσιδιάζει σε ένα «αγοραίο ύφος».

«Έχουμε εμπεδώσει ότι όσοι εμπλέκονται με την εξουσία θα πρέπει να είναι κοντά στο στερεότυπο που έχει διαμορφωθεί για τον Έλληνα ότι προσπαθεί να βρει λύσεις», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε ότι «Θα πρέπει να αποκτήσουμε πολύ μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Θα πρέπει να είμαστε σε πολύ μεγαλύτερη δημοκρατική εγρήγορση».

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα στην υπόθεση, θα υπάρξουν «δύο παράλληλες διαδρομές» περιέγραψε ο κ. Γεραπετρίτης. Αφενός η προανακριτική επιτροπή της Βουλής «θα συνεχιστεί κανονικά, θα αξιοποιηθεί το υλικό» και παράλληλα «δημιουργείται και μια δεύτερη διαδικασία στην τακτική Δικαιοσύνη», στην οποία θα υπάρξει επεξεργασία του υλικού σε σχέση με την προηγούμενη κατάθεση του υπουργού Επικρατείας. «Θα πρέπει να διασφαλιστεί η γνησιότητα του υλικού, να διασφαλιστεί ότι πραγματικά υπάρχει αναντιστοιχία κατάθεσης και του ηχηγραφημένου υλικού», ανέφερε ο υπουργός επικρατείας.

Ερωτηθείς για το αν ο κ. Τσίπρας είχε γνώση όλων αυτών, «είναι μια διαδρομή η οποία κάθε φορά μας προσθέτει και ένα κομμάτι καινούριο» σχολίασε ο κ. Γεραπετρίτης. Ο ίδιος δεν δίστασε να παρατηρήσει πως «είναι ένα ντόμινο, το οποίο δεν ξέρουμε που καταλήγει». Αυτή τη στιγμή μόνο συμπερασματικές υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, αυτή τη στιγμή φαίνεται να σταματά στον κ. Παππά υποστήριξε στο ίδιο πλαίσιο ο υπουργός Επικρατείας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «χωροταξικά όσο και ως προς τη θεσμική ιεραρχία της κυβέρνησης», ο κ. Παππάς ήταν υπουργός Επικρατείας.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος προεξοφλεί ότι η πολιτική έχει ένα στοιχείο εγγενούς διαφθοράς, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Πρέπει όλοι να δεχόμαστε ότι μια κρίσιμη μάζα της πολιτικής ηθικής πρέπει να υπάρχει και οι πολίτες πρέπει να την απαιτούν».

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024