Θηριωδίες του ελληνικού στρατού που διαπράχθηκαν πριν από 99 χρόνια ανακάλυψαν.... τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στη Μικρά Ασία.

Θηριωδίες του ελληνικού στρατού που διαπράχθηκαν πριν από 99 χρόνια ανακάλυψαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στη Μικρά Ασία.

Εκαψαν και το χωριό…

Δημοσιεύουν, μάλιστα, και φωτογραφίες (κάτω) δήθεν ομαδικού τάφου που βρέθηκε σε περιοχή κοντά στα μικρασιατικά παράλια.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ αναφέρεται σε μαζικό τάφο που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Ντενιζλί της Τουρκίας (κοντά στα μικρασιατικά παράλια) με τις σορούς 83 Τούρκων, αποδίδοντας τη θηριωδία στους έλληνες στρατιώτες που εισέβαλαν στις 2 Απριλίου του 1921 στην περιοχή αυτή καίγοντας ολόκληρο το χωριό.

«Βρέθηκαν οι τάφοι 83 Τούρκων που κάηκαν κατά τη διάρκεια της ελληνικής εισβολής πριν από 99 χρόνια στην περιοχή Τζαμπάρ της επαρχίας Τσιβρίλ», αναφέρει το τηλεγράφημα του ΙΗΑ, το οποίο αναμεταδίδεται από πολλά τουρκικά μέσα.

«Μεγάλες σφαγές… »

Ο τούρκος ιστορικός, Τουργκούτ Τοκ, δηλώνει μάλιστα ότι «κατά τη διάρκεια της ελληνικής κατοχής έγιναν μεγάλες σφαγές», ανάμεσα στις οποίες και μία σφαγή εκατοντάδων Τούρκων μέσα σε τζαμί στο χωριό Ντιρέμπολου.

Πηγή: sigmalive.com

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr