Με φωτογραφία μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ ανέβασε στα social media ο Αλέξης Τσίπρας γράφοντας με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών πως «αποδείξαμε μια για πάντα στην ιστορία των Βαλκανίων δεν χρειάζονται νικητές και νικημένοι». Οι αιχμές κατά της ΝΔ

Με φωτογραφία μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ ανέβασε στα social media ο Αλέξης Τσίπρας γράφοντας με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών πως «αποδείξαμε μια για πάντα στην ιστορία των Βαλκανίων δεν χρειάζονται νικητές και νικημένοι».

Περπάτησαν πλάι-πλάι

Στην ανάρτησή του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές κατά της ΝΔ για τη στάση της ως αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «μίλησαν για προδοσίες και εθνικές υποχωρήσεις» και «περπάτησαν πλάι-πλάι με τους εθνικιστές και τους χρυσαυγίτες».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας αντιπαραβάλει εκείνη τη στάση με τη στάση της ΝΔ ως κυβέρνησης σήμερα σημειώνοντας πως «είναι οι ίδιοι που σήμερα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις σχέσεις της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία».

Και καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν. Όχι αυτούς που σύρονται πίσω της».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Πριν δύο χρόνια συναντηθήκαμε στις Πρέσπες που στο διάβα της ιστορίας διέσχισαν νικητές και ηττημένοι, θριαμβευτές και τραγικοί ήρωες.

Απευθυνθήκαμε στους λαούς μας, τους λαούς των Βαλκανίων, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους αλλά βασανίστηκαν και βασανίζονται από το δηλητήριο του εθνικιστικού μίσους, των διεθνών συρράξεων και των αδελφοκτόνων πολέμων.

Και αποδείξαμε μια για πάντα ότι στην ιστορία των Βαλκανίων δεν χρειάζονται νικητές και ηττημένοι. Αρκεί ο σεβασμός και η ισχυρή βούληση για ένα κοινό μέλλον ειρήνης και συνανάπτυξης.

Η Ελλάδα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το αποδεικνύουν στην πράξη ακόμα και αυτοί που πολέμησαν τη Συμφωνία.

Αυτοί που μίλησαν για «προδοσίες» και «εθνικές υποχωρήσεις». Αυτοί που περπάτησαν πλάι-πλάι με τους εθνικιστές και τους χρυσαυγίτες.

Είναι οι ίδιοι που σήμερα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις σχέσεις της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία και το ρόλο της χώρας στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, την πιο δύσκολη στιγμή.

Η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν. Όχι αυτούς που σύρονται πίσω της».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr