Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας για τα δύο χρόνια από τις Πρέσπες: Η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν

Τσίπρας για τα δύο χρόνια από τις Πρέσπες: Η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν

Με φωτογραφία μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ ανέβασε στα social media ο Αλέξης Τσίπρας γράφοντας με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών πως «αποδείξαμε μια για πάντα στην ιστορία των Βαλκανίων δεν χρειάζονται νικητές και νικημένοι». Οι αιχμές κατά της ΝΔ

Με φωτογραφία μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ ανέβασε στα social media ο Αλέξης Τσίπρας γράφοντας με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών πως «αποδείξαμε μια για πάντα στην ιστορία των Βαλκανίων δεν χρειάζονται νικητές και νικημένοι».

Περπάτησαν πλάι-πλάι

Στην ανάρτησή του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές κατά της ΝΔ για τη στάση της ως αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «μίλησαν για προδοσίες και εθνικές υποχωρήσεις» και «περπάτησαν πλάι-πλάι με τους εθνικιστές και τους χρυσαυγίτες».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας αντιπαραβάλει εκείνη τη στάση με τη στάση της ΝΔ ως κυβέρνησης σήμερα σημειώνοντας πως «είναι οι ίδιοι που σήμερα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις σχέσεις της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία».

Και καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν. Όχι αυτούς που σύρονται πίσω της».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Πριν δύο χρόνια συναντηθήκαμε στις Πρέσπες που στο διάβα της ιστορίας διέσχισαν νικητές και ηττημένοι, θριαμβευτές και τραγικοί ήρωες.

Απευθυνθήκαμε στους λαούς μας, τους λαούς των Βαλκανίων, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους αλλά βασανίστηκαν και βασανίζονται από το δηλητήριο του εθνικιστικού μίσους, των διεθνών συρράξεων και των αδελφοκτόνων πολέμων.

Και αποδείξαμε μια για πάντα ότι στην ιστορία των Βαλκανίων δεν χρειάζονται νικητές και ηττημένοι. Αρκεί ο σεβασμός και η ισχυρή βούληση για ένα κοινό μέλλον ειρήνης και συνανάπτυξης.

Η Ελλάδα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το αποδεικνύουν στην πράξη ακόμα και αυτοί που πολέμησαν τη Συμφωνία.

Αυτοί που μίλησαν για «προδοσίες» και «εθνικές υποχωρήσεις». Αυτοί που περπάτησαν πλάι-πλάι με τους εθνικιστές και τους χρυσαυγίτες.

Είναι οι ίδιοι που σήμερα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις σχέσεις της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία και το ρόλο της χώρας στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, την πιο δύσκολη στιγμή.

Η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν. Όχι αυτούς που σύρονται πίσω της».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024