Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οι μεγάλοι Μύστες»: Ενα εκπληκτικό βιβλίο για τις θρησκευτικές θεωρίες

«Οι μεγάλοι Μύστες»: Ενα εκπληκτικό βιβλίο για τις θρησκευτικές θεωρίες

Οι σημαντικότεροι δημιουργοί των θρησκευτικών θεωριών της ανθρωπότητας σε ένα βιβλίο που προσφέρουν τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»

Θέλετε να ξέρετε τα πάντα για τις θρησκευτικές θεωρίες της ανθρωπότητας; Τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε το εκπληκτικό βιβλίο «Οι Μεγάλοι Μύστες».

Το διάσημο, αιρετικό βιβλίο που γοήτευσε εκατομμύρια αναγνώστες ανά τον κόσμο και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως.

Οι σημαντικότεροι δημιουργοί των θρησκευτικών θεωριών της ανθρωπότητας.

Ράμα, Κρίσνα, Ερμής, Μωυσής, Πυθαγόρας, Ορφέας, Πλάτωνας, Ιησούς.

Θρύλοι, τελετές, δοκιμασίες μύησης, τα μυστήρια της Αιγύπτου, του Διονύσου, των Δελφών και της Ελευσίνας σε ένα βιβλίο που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα

Οι Μεγάλοι Μύστες, ένα έργο που ενέπνευσε πολλές γενιές αναγνωστών, είναι προϊόν της ώριμης συγγραφικής περιόδου του Εντουάρ Συρέ, κατά την οποία προσπάθησε να επιδείξει τη βασική ενότητα πίσω από όλες τις ανώτερες θρησκείες. Θρησκείες που λειτουργούν ως μέσα αποκάλυψης του ενός θείου κόσμου, μέσω της ψυχής των προφητών τους.

Στην πραγματικότητα, πηγή της έμπνευσης τού συγγραφέα για το συγκεκριμένο έργο, όπως και “Τα Ιερά τής Ανατολής” και “Η Θεία Εξέλιξη”, υπήρξε η γνωριμία του με τη Μαργαρίτα Αλμπάνα Μηνιάτη, η οποία τον ώθησε να μελετήσει τα προβλήματα της ανθρώπινης φύσης, της μοίρας και της μεταθανάτιας ζωής.

Νους επιστημονικά εκπαιδευμένος στο Πανεπιστήμιο της γενέτειράς του, το Στρασβούργο, προσπάθησε να συνδυάσει τις πνευματικές του ενοράσεις με την επιστήμη και σε πολλές περιπτώσεις οι αναπλάσεις των γεγονότων και των τόπων υποδεικνύουν με καταπληκτική σαφήνεια ιστορικά τεκμηριωμένες, μετά το θάνατό του, μαρτυρίες.

Ομως, η δύναμη του παρόντος έργου δε βρίσκεται στις τεχνικές του λεπτομέρειες.

Κρύβεται στο γεγονός ότι ο Εντουάρ Συρέ κατόρθωσε να αγγίξει ένα μέρος της λάμψης της παγκόσμιας πνευματικής κληρονομιάς. Με τούτη τη λάμψη όπλισε την πένα του και κατόρθωσε να γοητεύσει εκατομμύρια αναγνώστες σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024