Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσιακό: Δείτε τη γέφυρα Αράχθου στην Πλάκα μετά την αναστήλωση

Εντυπωσιακό: Δείτε τη γέφυρα Αράχθου στην Πλάκα μετά την αναστήλωση

Ολοκληρώθηκε το έργο αναστήλωσης και ανάδειξης της γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα, που είχε καταρρεύσει τον Φεβρουάριο του 2015 από πλημμύρες.

Ολοκληρώθηκε το έργο αναστήλωσης και ανάδειξης της γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα, που είχε καταρρεύσει τον Φεβρουάριο του 2015 από πλημμύρες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης  που συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Αθηνά Καλύβα, ο τ. πρύτανης του ΕΜΠ καθ. κ. Ιωάννης Γκόλας, ο καθ. κ. Δημήτριος Καλιαμπάκος, η Γενική Διευθύντρια Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του ΥΠΠΟΑ κ. Αμαλία Ανδρουλιδάκη και εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήματος Ηπείρου, ενώ παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, αποφασίστηκε να δοθεί εξάμηνη παράταση στην ισχύ της σύμβασης.

Η παράταση αποφασίστηκε να δοθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο και να ελεγχθεί από την Επιστημονική Επιτροπή το σχέδιο διαχείρισης του μνημείου μετά από τις εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξής του. Επίσης αποφάσισε, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραλαβής του έργου να πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για την απόδοση του μνημείου στην τοπική κοινωνία.

Στην άρτια εκτέλεση του έργου εδράζεται και η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής να προταθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η υποψηφιότητα του συνολικού έργου της αποκατάστασης του γεφυριού στην Πλάκα για βράβευση από την Europa Nostra.

Η αποκατάσταση του γεφυριού της Πλάκας στον Άραχθο, στους Ραφταναίους Ιωαννίνων, που είχε καταρρεύσει τον Φεβρουάριο του 2015 από πλημμύρες, έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Απομένει να απομακρυνθούν κάποιες εργοταξιακές κατασκευές, να γίνει καθαρισμός της κοίτης του ποταμού και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Το γεφύρι της Πλάκας, χτίστηκε το 1866 από τον αρχιμάστορα Μπέκα, με χορηγία του τραπεζίτη Λούλη. Το 2001 είχε γίνει αποκατάσταση τμημάτων του, όμως οι ισχυρές πλημμύρες του 2015 είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευσή του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024