Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Παιδιά κοιμούνται στο πάτωμα κοιμούνται κυριολεκτικά στο πάτωμα με μόνη «προστασία» ένα κομμάτι σεντόνι.

Στην πλατεία Βικτωρίας παραμένουν για τέταρτη μέρα, οι οποίοι δεν έχουν που να μείνουν και βρήκαν εκεί προσωρινή «στέγη».

Οι πρόσφυγες βρίσκονται στην πλατεία από το βράδυ της Πέμπτης. Πρόκειται για δεκάδες οικογένειες οι οποίες έχουν καταφτάσει από τη Λέσβο, αφού τους αναγνωρίστηκε το άσυλο και τους δόθηκε η μπλε σφραγίδα στο τρίπτυχο τους και έχουν άρση γεωγραφικού περιορισμού.

Τις προηγούμενες μέρες υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 500 πρόσφυγες έφυγαν από τη Λέσβο με τα πλοία της γραμμής, πληρώνοντας μάλιστα μόνοι τους τα εισιτήριά τους, όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr

Ανάμεσα στις οικογένειες, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται και οικογένειες προσφύγων οι οποίοι έμειναν άστεγες στο πλαίσιο των εξώσεων που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Παιδιά κοιμούνται στο πάτωμα κοιμούνται κυριολεκτικά στο πάτωμα με μόνη «προστασία» ένα κομμάτι σεντόνι.

Την ώρα που ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα ότι η πανδημία δεν έχει ακόμα τελειώσει και οι διεθνείς οργανισμοί κάνουν έκκληση για προστασία των προσφύγων, από την κυβέρνηση επικρατεί σιγή ιχθύος, με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να κάνει μόνο λόγο για την ανάγκη «νόμιμους μετανάστες στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr