Προετοιμασία 20′ Μαγείρεμα 15′

ΥΛΙΚΑ  (για 6-7 μερίδες)

375 γρ. ramen noodles (ή άλλα noodles της επιλογής σας)

1 κ.σ. ηλιέλαιο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες (μισοφέγγαρο)

4 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλερι

160 γρ. λεπτοκομμένο λάχανο

160 γρ. τριμμένο καρότο

100 γρ. φουντίτσες μπρόκολου

100 γρ. αρακά

1 κ.σ. λευκό κρασί ξηρό

3-4 κ.σ. κάσιους καβουρδισμένα

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. oyster sauce

2 κ.σ. σησαμέλαιο

4 κ.σ. σόγια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό, βράζουμε τα noodles 2-3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να κρατούν λίγο. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους (αν δούμε ότι κολλάνε τα ραντίζουμε με λίγο σησαμέλαιο και τα «χτενίζουμε» με τα δάχτυλα).

Βάζουμε ένα γουόκ ή μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το τζίντζερ για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Βάζουμε και το σέλερι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το λάχανο, το καρότο και το μπρόκολο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις πιει τα υγρά, ρίχνουμε μέσα τα noodles και ανακατεύουμε.

Σάλτσα

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη σόγια, την oyster sauce και το σησαμέλαιο.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στο γουόκ ή στο τηγάνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τελειώνουμε, προσθέτοντας τα κάσιους.