Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακρής : Αναμένεται να επιβληθεί lockdown σε αρκετές περιοχές

Τσακρής : Αναμένεται να επιβληθεί lockdown σε αρκετές περιοχές

«Ανησυχούμε λίγο, αλλά χρειάζεται η σύνεση και εγρήγορση» είπε ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες

«Ανησυχούμε λίγο, αλλά χρειάζεται η σύνεση και εγρήγορση» είπε ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα, ο κ. Τσακρής απέδωσε το φαινόμενο στη μη προσεκτική συμπεριφορά πάρα πολλών μετά την άρση του lockdown, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τονίζοντας ότι χρειάζεται ενημέρωση «ώστε οι εστίες να αναχαιτιστούν αλλά και να γίνει αντιληπτός ο κίνδυνος ιδίως από τους πιο νέους».

«Αυτή η μικρή αύξηση στα κρούσματα που είδαμε να μας δώσει την εγρήγορση να κινητοποιηθούμε, για να κρατηθεί πολύ χαμηλά η επιδημία. Ίσως το καμπανάκι που είχαμε να μας ωθήσει να επιστρέψουμε σε πιο σωστούς τρόπους συμπεριφοράς», δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Τσακρής εκτιμά πως αναμένεται να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο και να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα.

«Θα δούμε τέτοιες εστιακές εξαπλώσεις. Με τα μέτρα που θα ληφθούν θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί σε τοπικό επίπεδο. Λογικά, θα είναι αρκετό το τοπικό lockdown», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια «πολύ σημαντική προσπάθεια, γιατί η επιδημία εξαπλώνεται με νέα κρούσματα που εισέρχονται από άλλες χώρες-μέλη» και διευκρίνισε «πως όλοι όσοι έρχονται στη χώρα μας από το εξωτερικό ελέγχονται αυτή τη στιγμή. Οι αλγόριθμοι θα μας ανιχνεύσουν τα ύποπτα περιστατικά στη χώρα».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024