Λινού στο MEGA: Η χαλαρότητα δείχνει την αποτυχία αντιμετώπισης του κοροναϊού
«Πρέπει να υπάρξει νέα παρέμβαση, είτε από την Πολιτεία είτε από άλλους φορείς, ώστε να καταλάβουν όλοι τον κίνδυνο που υπάρχει» τόνισε η Αθηνά Λινού, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει η διασκέδαση των νέων να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και των συνανθρώπων τους.
Την αποτυχία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού τόνισε μιλώντας στο «MEGA» η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.
Όπως ανέφερε η κ. Λινού, η χαλαρότητα των πολιτών και η συναίσθηση ότι έχει λήξει ο συναγερμός για την πανδημία του κοροναϊού αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι έγιναν λάθος χειρισμοί και πως δεν μεταφέρθηκε σωστά το μήνυμα στους πολίτες για την ατομική ευθύνη.
«Πρέπει να υπάρξει νέα παρέμβαση, είτε από την Πολιτεία είτε από άλλους φορείς, ώστε να καταλάβουν όλοι τον κίνδυνο που υπάρχει» τόνισε η Αθηνά Λινού, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει η διασκέδαση των νέων να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και των συνανθρώπων τους.
«Θα πρέπει να έχουν όλοι την αίσθηση του κινδύνου και να προστατεύονται, όπως θα έκαναν πχ από έναν κεραυνό» σημείωσε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, συμπληρώνοντας πως θα έπρεπε να έχει γίνει μια κοινωνική έρευνα με εργαζομένους διαφόρων κλάδων, ούτως ώστε να βρεθεί ο τρόπος να μεταφερθούν τα αναγκαία μηνύματα στους πολίτες.
Για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, η κυρία Λινού σημείωσε ότι είναι αρκετά και ότι το γεγονός ότι είναι σε όλη τη χώρα προκαλεί ανησυχία, τονίζοντας πως σε ορισμένες περιπτώσεις – όπως της Θράκης – είναι απαραίτητη μια νέα παρέμβαση.
«Έχουμε χρόνο για να περιορίσουμε εκ νέου την πανδημία» κατέληξε η Αθηνά Λινού.
- Διαδημοτική συνεργασία για την δημιουργία καλλιτεχνικού σχολείου
- Μπορεί η Κίνα να πατήσει στη Σελήνη πριν από τη NASA;
- Γίνε μέλος στην κοινότητα «Ακόλουθοι του Ήλιου» και ζήσε exclusive εμπειρίες με την πιο ηλιόλουστη παρέα
- «Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποψήφιος για τη θέση του Μιρτσέα στην εθνική Ρουμανίας»
- Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Η Κέρκυρα ως τιμώμενη πόλη στις Εορτές Εξόδου 2026
- Ευρυτανία: Νεκρός 54χρονος σε τροχαίο – Το φορτηγό του έπεσε σε γκρεμό 40 μέτρων
- Χαρίτσης: Η ΝΔ δεν πρέπει να έχει τρίτη θητεία, οφείλει να λογοδοτήσει – Εκλογές να ανασάνει η χώρα
- Γιώτα Τσιμπρικίδου: «Η τωρινή μου εγκυμοσύνη ήταν δίδυμη, αλλά έχασα το ένα παιδάκι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442