Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : «Κομάντο» τίτλου στο κόκκινο πάρτι

Ολυμπιακός : «Κομάντο» τίτλου στο κόκκινο πάρτι

Ο Σεμέδο δικαίωσε με την χθεσινή του εμφάνιση τον Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος επέμενε τόσο το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτηση του συμπατριώτή του

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης χθες βράδυ στην Τούμπα κάνοντας «πάρτι» τίτλου με τη νίκη του (1-0) στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Ήταν η καλύτερη απάντηση, το πιο ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και για τους ερυθρόλευκους απομένει μόνο η… απονομή του πρωταθλήματος.

Ο Ελ Αραμπί ήταν ο σκόρερ των ερυθρόλευκων μ’ ένα γκολ που είχε την «σφραγίδα» ενός σπουδαίου σέντερ φορ, καθώς ο Μαροκινόπς στράικερ ήταν εκεί που έπρεπε για να τελειώσει την φάση με μια επαφή της μπάλας.

Γκολ από εκείνα που χαρακτηρίζουν τον μεγάλο γκολτζή και δεν χωρά αμφιβολία πως ο 33χρονος επιθετικός του Ολυμπιακού παραδίδει μαθήματα για την φανέλα με το… εννιά που λέγαμε παλιότερα.

Σαφώς και θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην πολύ καλή πάσα του Βαλμπουενά στον συμπαίκτη του, με τον Γάλλο να δίνει έξοχη μπαλιά στον συμπαίκτη του, ωστόσο ο MVP του χθεσινού ματς ήταν άλλος για τον Ολυμπιακό.

Ο λόγος για τον Ρούμπεν Σεμέδο καθώς ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων έκανε ίσως την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Ο διεθνής στόπερ της ομάδας του λιμανιού ήταν ηγέτης στην αμυντική γραμμή των ερυθρόλευκων και «έσβησε» τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Ο Σεμέδο δικαίωσε με την χθεσινή του εμφάνιση γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς επέμενε τόσο το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτηση του συμπατριώτή του. Δεν υπήρξε φάση στο χθεσινό ματς στην Τούμπα που ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός να μην «καθαρίσει» τον οποιονδήποτε κίνδυνο για την εστία του Σα.

Ο Σεμέδο ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος κι αυτό ήταν το μυστικό για την εξαιρετική εμφάνιση του 25χρονου αμυντικού του Ολυμπιακού. Τούτο άλλωστε φάνηκε και στις προσωπικές μονομαχίες του Σεμέδο με παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον Πορτογάλο να κυριαρχεί και στις πέντε φάσεις που επιθετικός των γηπεδούχων προσπάθησε να τον περάσει για να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού.

Αυτός είναι ο παίκτης που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός, αυτός είναι ο στόπερ που θέλει να βλέπει ο Πέδρο Μαρτίνς. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως οι δυνατότητες του Πορτογάλου είναι τεράστιες και το έχει αποδείξει ο Σεμέδο.

Ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση για το πλάνο του Μαρτίνς στο χθεσινό παιχνίδι η εξαιρετική παρουσία του 25χρονου μπακ, (ο οποίος είχε και καλή συνεργασία με τον Μπα) καθώς με την σιγουριά που έβγαζε ο Σεμέδο, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να εξουδετερώσει τα επιθετικά ατού του ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής άσος των ερυθρόλευκων έδειξε στην Τούμπα πως πρέπει να κινείται ένας κεντρικός αμυντικός και δεν χωρά αμφιβολία πως η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού έχει την «υπογραφή» του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού.

Είχαμε επισημάνει πριν από λίγες μέρες πως ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την διάθεση που έβγαλαν οι παίκτες του στις προπονήσεις στο Ρέντη.

Και φάνηκε με την εμφάνιση των ερυθρόλευκων στην Τούμπα γιατί ο 50χρονος τεχνικός ήταν σίγουρος για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του

Οι ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν λοιπόν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ότι είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και κατακτούν πανάξια το πρωτάθλημα, το 45ο της ιστορίας τους.

Όλοι αναγνωρίζουν την ανωτερότητα της ομάδας του λιμανιού και όλοι «βγάζουν το καπέλο» στην ομαδάρα του Μαρτίνς.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024