Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Jay-Z : Ζητά δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ - Το οργισμένο μήνυμά του

Jay-Z : Ζητά δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ – Το οργισμένο μήνυμά του

Ο διάσημος αφροαμερικανός ράπερ και μουσικός παραγωγός Jay - Z ζητά από τον γενικό εισαγγελέα τη δίωξη όλων των αστυνομικών που εμπλέκονται στη δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλς αποκάλυψε πώς ο Jay-Z επικοινώνησε προσωπικά μαζί του για να ζητήσει δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κυβερνήτης της Μινεσότα περιέγραψε την τηλεφωνική συνομιλία του με τον αφροαμερικανό ράπερ ως «απίστευτα ανθρώπινη».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ σύμφωνα με τον Τιμ Γουόλς, ο ράπερ, δισκογραφικός παραγωγός και επιχειρηματίας τόνισε πώς «πρέπει να αποδοθεί η δικαιοσύνη».

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο Jay – Z με ένα οργισμένο μήνυμά του αναφέρει:

«Ναι είμαι άνθρωπος, είμαι πατέρας, μαύρος και δεν είμαι ο μόνος. Τώρα, εγώ, μαζί με μια ολόκληρη χώρα που πονά, καλώ τον Γενικό Εισαγγελέα Έλισον να κάνει το σωστό και να ασκήσει δίωξη σε όλους τους υπευθύνους για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στο μέγιστο βαθμό που επιβάλλει ο νόμος.

Αυτό είναι απλώς ένα πρώτο βήμα. Είμαι πιο αποφασισμένος να αγωνιστών για την απονομή δικαιοσύνης, από οποιονδήποτε αγώνα θα μπορούσαν να έχουν ποτέ οι υποψήφιοι καταπιεστές μου. Ζητώ από κάθε πολιτικό, εισαγγελέα και αστυνομικό της χώρας να έχει το θάρρος να κάνει το σωστό.

Έχετε το θάρρος να μας κοιτάξετε ως ανθρώπους, μπαμπάδες, αδέλφια, αδελφές και μητέρες που πονούν. Και να κοιτάξετε τον εαυτό σας», έγραψε στο Instagram μεταξύ άλλων ο Jay -Z.

https://www.instagram.com/p/CA4I5Z1nVli/?utm_source=ig_web_copy_link

Υπενθυμίζεται ότι και η σύζυγός του Μπιγιονσέ, έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα μέσω social media απαιτώντας δικαιοσύνη για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Διαδηλώσεις και βίαια επεισόδια συγκλονίζουν εδώ και μέρες τις ΗΠΑ, έπειτα από τον θάνατο του 46χρονου αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από έναν λευκό αστυνομικό, τον Ντέρεκ Σόβιν, στη Μινεάπολις.

Ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας είπε επίσης πως ο Jay-Z του μίλησε από την οπτική του πατέρα και όχι του μουσικού καλλιτέχνη.

«Ήταν πατέρας. Τα λόγια του συνόψισαν ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί εδώ. Είπε ότι αισθάνεται τη συμπόνια και την ανθρωπιά αυτών των ανθρώπων που βγαίνουν και μιλούν» τόνισε ο κυβερνήτης της Μινεσότα.

Ο Τιμ Γουόλς πρόσθεσε:

«Ξέρει ότι ο κόσμος παρακολουθεί και ότι το πώς χειρίζεται η Μινεσότα το θέμα θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι θετικό μήνυμα κάποιος με αυτή τη φήμη, που έχει μια τέτοια παρουσία, εστιάζει στη στιγμή, στην οποία επικεντρώνονται οι κάτοικοι της Μινεσότα».

Εναντίον του πρώην αστυνομικού στη Μινεάπολις, του 44χρονου Ντέρεκ Σόβιν απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου.

Ο κωμικός και ηθοποιός, Κέβιν Χαρτ ζήτησε επίσης δικαιοσύνη στην υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ.

«Δεν μπορεί να ζητάς ειρήνη, αν δεν θέλεις να απονείμεις δικαιοσύνη, οι άνθρωποι θέλουν δικαιοσύνη. Είναι τόσο απλό. Στείλτε όλους εκείνους τους αστυνομικούς στη φυλακή. Να αναλάβετε δράση. Αυτό είναι που θέλουμε να δούμε.. δικαιοσύνη» έγραψε ο Κέβιν Χαρτ σε ανάρτηση στο Twitter.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024