Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξωση προσφύγων από τις Δομές - Συγκέντρωση στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Έξωση προσφύγων από τις Δομές – Συγκέντρωση στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τις εξώσεις από τις δομές.

Συγκέντρωση στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και κατά των εξώσεών τους από τις δομές.

Κύριο ζητούμενο να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα στέγασης 9.000 προσφύγων, των οποίων, στις 31 του μήνα, έληξε η φιλοξενία σε δομές και σπίτια που τους έχουν παραχωρηθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος “Εστία”.

Όπως τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ «ο κ. Μηταράκης προχωράει σε ένα σχέδιο εξώσεων πάνω από 10.000 ανθρώπων, 300 από το καμπ του Ελαιώνα, 300 από το καμπ του Σχιστού, 500 από τον Σκαραμαγκά, 1200 από τη Θεσσαλονίκη και από τα καμπ και από τα σπίτια. Θα γεμίσουν οι πλατείες και τα πάρκα με κόσμο άστεγο. Και μιλάμε για τους πρόσφυγες. Μάνες με παιδιά, άνθρωποι που έχουν πάρει άσυλο άλλα δεν έχουν τη δυνατότητα να ζουν από μόνοι τους διότι όταν τους κόβουν το επίδομα, όταν δεν τους έχουν δώσει τη δυνατότητα να μάθουν τη γλώσσα δεν τους έχουν ανοίξει τη δίοδο για την περιβόητη ένταξη» επισήμανε μεταξύ άλλων ο συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου ενώ τόνισε ότι η μόνη λύση είναι όλοι οι πρόσφυγες να βρεθούν σε σπίτια μέσα στις πόλεις.

«Έχουμε απευθύνει προτάσεις στους δήμους και στο δήμο της Αθήνας και σε άλλους δήμους ότι πρέπει να δοθούν άμεσα τα κτίρια του ΕΦΚΑ που είναι διαθέσιμα. Πρέπει να υπάρχει ένα μαζικό πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης για όλους, για άστεγους, για πρόσφυγες και για Ρομά. Αυτό ήταν το αίτημά μας και εξακολουθεί να είναι. Η ΚΕΕΡΦΑ ζητάει άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες, χαρτιά για τους μετανάστες και όχι βασανισμούς στα αστυνομικά τμήματα», κατέληξε ο κ. Κωνσταντίνου.

«Καμία έξωση»

Σε ανακοίνωσή του εξάλλου το Solidarity With Migrants αναφέρει: «Η κυβέρνηση προχωρά μέχρι τις 31/05 στην έξωση περισσότερων από 10.000 προσφύγων από δομές φιλοξενίας και διαμερίσματα της ενδοχώρας. Πρόκειται περί ατόμων που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ασύλου. Συγκεκριμένα, θα εκδιωχθούν συνολικά 12101 άνθρωποι, 6751 ωφελούμενες/οι του προγράμματος Estia (4003 στην περιοχή της Αττικής), 569 από διάφορα ξενοδοχεία (71 στην περιοχή της Αττικής), 4781 από τα camps (1458 στο σύνολο από Θήβα, Ριτσώνα, Λαύριο, Σχιστό, Σκαραμαγκάς, Ελαιώνας και Ελευσίνα). Να μην εκδιωχτεί κανένας πρόσφυγας από κανένα σπίτι – να μην κοπεί κανένα επίδομα».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024