Πώς ήταν η ζωή των παιδιών, την περίοδο του «λουκέτου»; Ένα εικονικό show ζωγραφιών από παιδάκια απ’ όλον τον κόσμο, μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά.

Η έκθεση, με τίτλο «Born Artists» (Γεννημένοι Καλλιτέχνες), διοργανώθηκε από την Τσινγκχουά Τσεν, απόφοιτο Εκπαίδευσης για Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο στις ΗΠΑ.

Η Τσεν άρχισε να ενδιαφέρεται για την παιδική τέχνη όταν πρόσεξε πόσο άρεσε στην πεντάχρονη κόρη της να ζωγραφίζει.

Το διάστημα που σ’ όλον τον κόσμο τα παιδάκια ήταν σε καραντίνα λόγω της πανδημίας, η Τσεν επικοινώνησε με οικογένειες ζητώντας τους να στείλουν ζωγραφιές ή άλλα έργα που τα μικρά τους είχαν κάνει αντιδρώντας σε αυτό που συμβαίνει.

«Τα παιδιά είναι γεννημένα καλλιτέχνες. Έχουν εντυπωσιακές εμπνεύσεις» είπε η Τσεν, στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο. Έλαβε 100 έργα τέχνης από 60 παιδιά από επτά χώρες.

Τα έργα είναι προσβάσιμα στον ιστότοπο του International Cross-Cultural and Communication Center for Children.

Οι «αναδυόμενοι» καλλιτέχνες εξερεύνησαν διάφορες τέχνες: από ζωγραφική με κραγιόν μέχρι παπιέ-μασέ, από περφόρμανς μέχρι κολάζ. Κάποια έργα αντικατοπτρίζουν τις προσωπικές τους εμπειρίες καθώς ήταν «παγιδευμένα» στο σπίτι, μακριά από τους φίλους τους και παρακολουθώντας τα σχολικά μαθήματα εξ αποστάσεως.

Άλλα είναι ένα «ευχαριστώ» σε γιατρούς και υγειονομικούς ή εκφράζουν το πόσο τους λείπει το σχολείο. Ή, επικεντρώνονται στη φύση. «Ελπίζω να μπορέσει να εμπνευστεί ο κόσμος από αυτούς τους μικρούς καλλιτέχνες και να ευθυμήσει με τα σπουδαία έργα τέχνης τους» τόνισε η Τσινγκχουά Τσεν.

πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο