Για «εμπαιγμό» από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, προς το σύστημα Υγείας κάνουν λόγο οι ειδικοί, με αφορμή το γεγονός ότι έσπασε την καραντίνα για να πάει να δει τους γονείς του.

Ο καθηγητής Jackie Cassell, αναπληρωτής πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Μπράιτον και του Σάσεξ, δήλωσε ότι οι κανόνες ήταν πολύ σαφείς ότι οι πολίτες δεν πρέπει να φεύγουν από τις μεγάλες πόλεις για να πάνε σε μικρές περιοχές.

Ο Δρ Μάικλ Χεντ, ανώτερος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, έκανε λόγο για «εμπαιγμό» από το πρόσωπο του Κάμινγκς προς τον σχεδιασμό υγειονομικής περίθαλψης.

Τα σχόλιά τους έρχονται μετά την προσπάθεια του Κάμινγκς να υπερασπιστεί την απόφασή του να οδηγήσει στο County Durham παρά το lockdown λόγω του κοροναϊού, λέγοντας ότι πιστεύει ότι συμπεριφέρθηκε «λογικά» και δεν μετανιώνει για τις πράξεις του.

Ο Κάμινγκς αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του, αλλά παραδέχτηκε ότι «οι λογικοί άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν σχετικά με το πώς σκέφτηκα για το τι να κάνω υπό αυτές τις συνθήκες».

Ο καθηγητής Cassell είπε ότι τα νοσοκομεία του NHS είχαν αυξήσει τους αριθμούς κλινών εντατικής θεραπείας για να διαχειριστούν τα κρούσματα.

«Κατά τη διάρκεια του lockdown και για πολλούς μήνες μπροστά μας, όλοι πρέπει να προστατεύσουμε το NHS από τους ανθρώπους που αρρωσταίνουν από τον Covid-19 στις δεύτερες κατοικίες τους» προσέθεσε.

«Αυτό θα μπορούσε εύκολα να »μπλοκάρει» το NHS σε λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Αυτός είναι ο λόγος για τον πολύ σαφή κανόνα – που εξακολουθεί να ισχύει – ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να μετακινούνται από τα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα».

Γνώριζε τους κανόνες και τους κινδύνους

Ο καθηγητής Cassell είπε πως ο Κάμινγκς τα γνώριζε όλα αυτά όταν πήγε την οικογένειά του.

Είπε ότι είναι «απογοητευτικό» που οι δημοσιογράφοι δεν έχουν ρωτήσει τον Κάμινγκς σχετικά με την επιβάρυνση του NHS από τους ανθρώπους που μετακινούνται από την κατοικία τους.

«Οι κάτοικοί του δεν πρέπει να υποβαθμίζονται σε μέρη όπου μπορεί να χρειαστούν –και σε αυτήν την περίπτωση έπρεπε– να χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία και τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης άλλης περιοχής.

[Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο ο Κάμινγκς έπρεπε να μείνει στο σπίτι τους και, όπως όλοι οι ανώτεροι κυβερνητικοί σύμβουλοι, θα το γνώριζε καλά αυτό».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο