Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο σουβλάκι της ημέρας

Το πρώτο σουβλάκι της ημέρας

Ιστορίες μετά την καραντίνα

Ήταν δεν ήταν 10 το πρωί της Δευτέρας, όταν στον πεζόδρομο της Μητροπόλεως στο Μοναστηράκι, ο πρώτος κύριος κάθισε να απολαύσει το σουβλάκι και τη μπίρα του μετά από 2,5 μήνες καραντίνας. Τώρα μεταξύ μας, όταν τρως σουβλάκι στις 10 το πρωί, είναι θέμα, πώς να το κάνουμε.

Και μάλιστα με πλήρη υγειονομική εξάρτυση. Μάσκα μιας χρήσης, αντισηπτικό και …στασίδι στην άκρη – άκρη του καταστήματος. «Το είχα ανάγκη, τόσο καιρό κλεισμένος στο σπίτι» έλεγε στα γκαρσόνια ενώ παράλληλα άνοιγε κουβέντες με περαστικούς και με όσους του ζήτησαν ένα καρέ το οποίο πρόθυμα προσέφερε.

Το δε σουβλάκι, περιείχε απ΄όλα, κεμπάπ, πιπέρι, μυρωδικά, πάπρικα, κρεμμυδάκι, άνηθο και πίτα αφράτη λαδωμένη. Βαρύ για πρωινό αλλά περί ορέξεως και … ανάγκης επιστροφής στην κανονικότητα, ουδείς λόγος.

Για να λέμε την αλήθεια σε ορισμένες περιπτώσεις δεν κρατήθηκαν σε καφετέριες και σε εστιατόρια ούτε οι αποστάσεις (του ενάμιση μέτρου), ούτε οι υπάλληλοι φορούσαν μάσκες, παρά μόνον είχαν αντισηπτικά. Ευτυχώς οι περιπτώσεις ήταν λίγες. Απλώς για αυτούς τους ιδιοκτήτες τα μαγαζιά εστίασης και οι καφετέριες άνοιξαν.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024