Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύψας: Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση - Ετοιμάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Σύψας: Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση – Ετοιμάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Μετά τη σχετική δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, ο κ. Σύψας αποκάλυψε ότι ήδη υπάρχει επεξεργασία των σχετικών πρωτοκόλλων

Την ώρα που η εστίαση ετοιμάζεται τη Δευτέρα να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες μετά από δύο σχεδόν μήνες, ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν το αργότερο έως τις 15 Ιουνίου και οι εσωτερικοί χώροι άφησε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Νίκος Σύψας.

Μετά τη σχετική δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, ο κ. Σύψας αποκάλυψε ότι ήδη υπάρχει επεξεργασία των σχετικών πρωτοκόλλων.

«Έχουμε το δεύτερο χαμηλότερο R στην Ευρώπη αλλά πρέπει να προσέξουμε μην τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Αν δεν έχουμε ανακύκλωση αέρα, αλλά φρέσκο αέρα, αν έχουμε καθαρισμό φίλτρων και τηρούμε τις αποστάσεις τότε δε θα έχουμε πρόβλημα» διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Μάλλον επιταχύναμε από το αρχικό μας σχέδιο, γιατί μας το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές καμπύλες» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο λοιμωξιολόγος διευκρίνισε ότι «με τα τωρινά δεδομένα είναι δύσκολο να δεχθούμε τουρίστες με τις χώρες με υψηλή επιδημία. Αν πάνε καλά τα πράγματα μπορεί να ανοίξουν τα σύνορα, με τις ΗΠΑ να είναι πιθανότατα η τελευταία χώρα για την οποία θα ανοίξουν».

Γεωργιάδης: Έως 15 Ιουνίου ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι

Στο ίδιο μήκος κύματος, νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των εσωτερικών χώρων εστίασης. Όπως είπε, το υπουργείο αιτείται να ανοίξουν έως 15 Ιουνίου

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους επιχειρηματίες εστίασης να λειτουργήσουν. «Για να είμαστε δίκαιοι με όσους δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους εσωτερικούς χώρους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024