Καθώς οι περιορισμοί καραντίνας χαλαρώνουν στην Κίνα, ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά γεγονότα στη χώρα, το Gallery Weekend Beijing, διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά, αυτόν τον μήνα.

Συνολικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, 22 γκαλερί και οργανισμοί θα φιλοξενήσουν διάφορες εκθέσεις, εγκαταστάσεις δημόσιας τέχνης και άλλα προγράμματα στην 798 Art Zone του Πεκίνου.

Ζωντανές εκδηλώσεις, συζητήσεις και περιηγήσεις σε στούντιο καλλιτεχνών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ,  θα είναι επίσης διαθέσιμες μέσω του ιστότοπου του Gallery Weekend Beijing.

«Με τη συγκέντρωση τοπικών γκαλερί και οργανισμών, η έναρξη του Gallery Weekend Beijing σηματοδοτεί την αναβίωση της καλλιτεχνικής σκηνής του Πεκίνου και εμπνέει ελπίδα σε άλλες σκηνές τέχνης σε όλο τον κόσμο.

Το καινούριο στοιχείο στο φετινό πρόγραμμα είναι οι περισσότερες ψηφιακές προτάσεις, που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν την εξ αποστάσεως πρόσβαση μέσω μιας ποικιλίας ψηφιακών καναλιών για επισκέπτες σε όλο τον κόσμο» αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Μία από τις σημαντικότερες πτυχές της φετινής διοργάνωσης είναι η συνεργασία με το Zurich Art Weekend στη διοργάνωση διεθνούς συζήτησης σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες των παγκόσμιων κρίσεων.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης συζητήσεις με καλλιτέχνες, επιμελητές και συλλέκτες, καθώς και μια σειρά από ομιλίες καλλιτεχνών αφιερωμένη στις υπαίθριες εγκαταστάσεις.

Το Gallery Weekend Beijing αναβλήθηκε τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες που διεξάγονται στην Κίνα μετά την πανδημία και πραγματοποιείται από τις 22 έως τις 31 Μαΐου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο