Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αχτσιόγλου: Απελευθερωμένες οι απολύσεις για εργαζόμενους που δεν δέχονται μειώσεις μισθών

Αχτσιόγλου: Απελευθερωμένες οι απολύσεις για εργαζόμενους που δεν δέχονται μειώσεις μισθών

Ψευδή χαρακτηρίζει τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι υπάρχει γενικευμένη ρήτρα διατήρησης της απασχόλησης, η Έφη Αχτσιόγλου τονίζοντας πως όσοι εργαζόμενοι δεν δεχτούν την εκ περιτροπής εργασία και τη μείωση των μισθών τους θα απολύονται.

Ψευδή χαρακτηρίζει τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι υπάρχει γενικευμένη ρήτρα διατήρησης της απασχόλησης, η Έφη Αχτσιόγλου τονίζοντας πως όσοι εργαζόμενοι δεν δεχτούν την εκ περιτροπής εργασία και τη μείωση των μισθών τους θα απολύονται.

Πλήρως απελευθερωμένες

Για τους εργαζόμενους που δεν θα μπουν σε καθεστώς μειωμένου μισθού, οι απολύσεις είναι πλήρως απελευθερωμένες, δηλώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός.

«Όπως σαφώς προκύπτει από τις κάρτες που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση, η θέση εργασίας διατηρείται μόνο για τον εργαζόμενο που μειώνεται ο μισθός του κατά 20% και τίθεται σε εκ περιτροπής απασχόληση», τονίζει σε δήλωσή της η Εφη Αχτσιόγλου.

«Για τους εργαζόμενους που δεν θα μπουν σε καθεστώς μειωμένου μισθού, οι απολύσεις είναι πλήρως απελευθερωμένες. Επομένως, ο ισχυρισμός της κυβέρνησης περί γενικευμένης ρήτρας διατήρησης των θέσεων εργασίας είναι ψευδής» επισημαίνει η κα Αχτσιόγλου.

Μείωση μισθών 20%

Νωρίτερα ο Αλέξης Χαρίτσης επιτέθηκε στον Στέλιο Πέτσα με αφορμή τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τον κυβερνητικό εκπρόσωπο διαψεύδει η πραγματικότητα σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Πέτσα όπου χαρακτήριζε ψεύτικη, ανεύθυνη και επιπόλαιη την κριτική για τη μείωση των μισθών κατά 20% με την εφαρμογή του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης

Στο μεταξύ ο κ. Χαρίτσης εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στα μέτρα που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση, τα οποία – όπως είπε – «είναι ένα σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης, που επιστρέφει τη χώρα στα όσα ζήσαμε τα πρώτα χρόνια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, την περίοδο 2010-14».

Ο κ. Χαρίτσης εκτίμησε πως πρόκειται για «ένα σχέδιο που μεταφέρει το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους και βασίζεται στην επικράτηση της ‘ανοσίας της αγέλης’ στην οικονομία και την επιβίωση των ισχυρότερων».

Τρεις επιλογές

«Η κυβέρνηση αφήνει στους εργαζόμενους τρεις επιλογές: είτε να αποδεχθούν μείωση μισθών 20%, είτε να δεχθούν το σχέδιο εκ περιτροπής εργασίας είτε να οδηγηθούν σε απολύσεις» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του Open.

Παράλληλα, πρόσθεσε, «μονιμοποιεί την αναστολή των συμβάσεων, κάτι που δεν γίνεται σε καμία άλλη χώρα».

Την ίδια στιγμή – σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση – η κυβέρνηση «επιλέγει να μην στηρίξει τους μικρομεσαίους, επιμένει στις επιστρεπτέες ενισχύσεις, δηλαδή νέα δάνεια, ένα πρόγραμμα ήδη αποτυχημένο, στο οποίο συμμετέχουν λίγες επιχειρήσεις».

Μήλα με πορτοκάλια

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε μάλιστα «βαρύ ατόπημα την απουσία προγράμματος μη επιστρεπτέων ενισχύσεων», καθώς «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό έχουν ανάγκη την απευθείας ενίσχυση με ρευστότητα, ώστε να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους».

Συνεχίζοντας την κριτική του στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι «ακούσαμε για μείωση προκαταβολής φόρου με τεράστια ασάφεια, δεν διευκρινίστηκε ούτε το ύψος της, ούτε το ποιους αφορά, ενώ οι εξηγήσεις παραπέμφθηκαν για το μέλλον».

«Ο πρωθυπουργός μίλησε για ενισχύσεις 24 δισ. προσθέτοντας μήλα με πορτοκάλια» συνέχισε για να προσθέσει πως «έχουμε μπροστά μας μια κρίση κολοσσιαίων διαστάσεων, που ενδεχομένως να κάνει την κρίση που ζήσαμε πριν μερικά χρόνια να φαντάζει ως μικρή ανατάραξη της οικονομίας».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024