Φλομώσαμε με τις συνεντεύξεις του Ρικ Πιτίνο τις τελευταίες ημέρες, αλλά θαρρώ πως δεν γίναμε κιόλας σοφότεροι!

Περισσότερο μπερδευτήκαμε για το πώς δέχθηκε να επιστρέψει τον περασμένο Νοέμβριο για να αναλάβει εκ νέου την τεχνική ηγεσία μιας ομάδας που (ο ίδιος παραδέχεται ότι) δεν του άρεσε και δεν ήταν του στυλ του, παρά κατάφερε να ξεδιαλύνει την κατάσταση σχετικά με τη δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Αυτή η υπόθεση ούτως ή άλλως έκλεισε και βρίσκεται στο αρχείο, σε αντίθεση με εκείνη που αφορά την εθνική ομάδα…

Πριν από καμιά δεκαριά μέρες ο αμερικανός προπονητής τηλεφώνησε (ο ίδιος) και μίλησε απευθείας και όχι μέσω του εκπροσώπου του με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. «Δεν αναλύσαμε την παγκόσμια κατάσταση. Τα είπαμε για πέντε λεπτά γενικώς και αορίστως. Θέλει να κοουτσάρει την Εθνική στο Προολυμπιακό Τουρνουά και εμείς από την πλευρά μας ενδιαφερόμαστε να τον έχουμε στον πάγκο, αλλά αυτή τη στιγμή όλα είναι στον αέρα» επιβεβαίωσε τη συνδιάλεξή τους ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Πέραν τούτου ουδέν…

Το Προολυμπιακό Τουρνουά θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου του 2021, πάει να πει σε 13 μήνες από τώρα κι αυτό πάλι τελεί υπό αίρεσιν: εάν δεν έχει ανακαλυφθεί το εμβόλιο για τον Covid-19, ενδέχεται (όχι να αναβληθούν ξανά, αλλά) να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σε αυτή την απευκταία περίπτωση δεν θα συντρέχει λόγος να διεκδικηθούν οι τέσσερις κενές θέσεις του Τουρνουά του μπάσκετ, οπότε χαιρέτα μου τον πλάτανο!

Η επιθυμία του Πιτίνο (επί τη βάσει της συμφωνίας του περασμένου Νοεμβρίου) είναι δεδομένη και το δίχως άλλο σεβαστή και κολακευτική. Στον αντίποδα έχασε πόντους κατά τη δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό, αμφισβητήθηκε και βγήκε από τη ζώνη του απυρόβλητου την οποία δημιουργούσε εκ προοιμίου ο θρύλος ενός Hall Of Famer.

Αυτό βεβαίως αποτελεί δευτερεύον ζήτημα. Το πρωτεύον είναι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να ξαναγυρίσουν τα σπορ και κυρίως οι ζωές μας στην (καινούργια) κανονικότητα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο