Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Επιστρέφει και στις φυλακές η κανονικότητα

Κοροναϊός: Επιστρέφει και στις φυλακές η κανονικότητα

Την περίοδο της καραντίνας εξετάστηκαν 29 ύποπτα κρούσματα για covid-19 – Οι καταγγελίες, οι έλεγχοι, τα βίντεο κι ο νέος «κύκλος των υποψιών».

Επανέρχεται σταδιακά η «κανονικότητα» και στις στις ελληνικές φυλακές όπου πλέον από την περασμένη Δευτέρα επιτρέπονται οι επισκέψεις συγγενών και δικηγόρων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες με διαχωριστικά και με ελεγχόμενη πρόσβαση και χρονική διάρκεια. Κι αυτό ύστερα από τη δίμηνη καραντίνα λόγω κοροναϊού και με τον φόβο της επώδυνης διασποράς του στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες ίσως επιτραπεί η επαναχορήγηση αδειών σε κρατουμένους που είχαν σταματήσει -όπως κι οι μεταγωγές- λόγω των υγειονομικών μέτρων.

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», συνολικά από τον χρόνο έναρξης της επιδημίας στη χώρα μας εξετάσθηκαν 29 ύποπτα κρούσματα για Covid-19 – εν συνόλο περίπου 10.900 κρατουμένων – τα οποία όμως όλα ήταν ευτυχώς αρνητικά.

Η τελευταία περίπτωση αφορούσε τον 21χρονο Ροδίτη που καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη κι ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ακόμη υπήρξαν 6-7 ύποπτα συμβάντα με υπαλλήλους των φυλακών όπου και πάλι δεν επιβεβαιώθηκε ότι είχαν νοσήσει από τον κοροναϊό.

Στη διάρκεια της καραντίνας υπήρξαν καταγγελίες κρατουμένων για την μη λήψη μέτρων για να διασφαλισθεί η υγεία των κρατουμένων, κάτι που απέρριπτε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επιπλέον δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες με πλήθος απορριμμάτων στη φυλακή της Πάτρας, με τους υπευθύνους να αναφέρουν ότι «από καταγραφές καμερών προκύπτει ότι αυτή η διασκόρπιση σκουπιδιών ήταν σκηνοθετημένη από ορισμένους κρατουμένους».

Ακόμη υπήρξαν καταγγελίες ότι οι αρμόδιες αρχές απέφευγαν να μεταφέρουν κρατουμένους σε νοσοκομεία για να αποφευχθεί η διασπορά του φονικού ιού. Με τους επιτελείς της Κατεχάκη να ανταπαντούν ότι υπήρξαν περίπου 500 μεταφορές κρατουμένων σε νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ή άλλη ιατρική φροντίδα.

Ωστόσο στελέχη της ΕΛΑΣ επεσήμαναν ότι «παρά την καραντίνα στις φυλακές, την απαγόρευση επισκεπτηρίου διαπιστώθηκε ότι συνεχιζόταν η εισαγωγή ναρκωτικών, κινητών κ.ά., κυρίως στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Κι αυτό αποτελεί, με την εις άτοπον απαγωγή σαφές δείγμα εμπλοκής ορισμένων επίορκων σωφρονιστικών υπαλλήλων που πρέπει να ερευνηθεί».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024