Σοκαριστική είναι η μαρτυρία του αρχικελευστή του λιμενικού Σώματος Νίκου Ρούσου ο οποίος έσωσε τον 17χρονο που πήδηξε από το Φάρο στο λιμάνι της Ναυάπκτου για ένα στοίχημα.

Ο ίδιος είχε πάει βόλτα στο λιμάνι με τη σύζυγό του  όταν είδε τον νεαρό να επιπλέει μετά τη βουτιά στου κενό και έτρεξε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Μαζί με άλλα δύο άτομα που βρέθηκαν στο σημείο ο αρχικελευστής κατάφερε να κρατήσει τον 17χρονο Βασίλη στη ζωή.

«Εκείνο το βράδυ, ήμουν βόλτα με τη σύζυγο στο λιμάνι και ήμουν εκτός υπηρεσίας. Έτυχε να είμαι κοντά στο σημείο που έπεσε το παιδί, δεν είδα την πτώση του αγοριού. Αν το έβλεπα, θα το είχα αποτρέψει να κάνει κάτι τέτοιο» αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στο protothema.gr.

«Στις 00.30 περίπου εκείνο το βράδυ, είδα δύο παιδιά να σκαρφαλώνουν την καγκελόπορτα που είναι στο χώρο τον αρχαιολογικό, μέσα στο φάρο που απαγορεύεται να περάσεις. Τους φώναξα ‘παιδιά, μην ανεβαίνετε εκεί απαγορεύεται. Κατεβείτε, μην έρθει το λιμενικό’. Τότε τα παιδιά, κατέβηκαν αμέσως και έφυγαν. Δεν ξέρω αργότερα πως βρέθηκαν, στο φάρο», λέει ο αρχικελευστής και συνεχίζει:  «Μετά από ένα τέταρτο ενώ είχε κόσμο στο λιμάνι κι εγώ έκανα βόλτα με τη σύζυγό μου, ακούω το πλήθος να φωνάζει. Και τότε, λέω ότι κάτι κακό έγινε. Όπως τρέχω να δω τι συμβαίνει, βλέπω το παιδί να επιπλέει μπρούμυτα μέσα στο νερό. Ασυναίσθητα, πέταξα το κινητό μου κάτω, βούτηξα μέσα στο νερό και έφτασα κολυμπώντας κοντά στο παιδί».

Συγκλονιστικές είναι οι πρώτες στιγμές διάσωσης του νεαρού με τον κ. Ρούσο να περιγράφει: «Πιάνω τον 17χρονο κατευθείαν από το χέρι του, τον τραβάω προς το μέρος μου, τον γυρίζω ανάσκελα για να βγει το κεφάλι του έξω ώστε να μπορέσει να πάρει ανάσα. Εκείνη τη στιγμή, ο 17 χρονος βόγκαγε γιατί πονούσε .Ήρθαν από απέναντι, κολυμπώντας άλλα δυο νεαρά άτομα, μάλιστα ο ένας πρέπει να ήταν γιατρός και τον πήραν αγκαλιά. Μόλις τον πήραν αγκαλιά, εγώ βγήκα από το νερό και πήρα κατευθείαν τηλέφωνο το Λιμενικό και τους ζήτησα να καλέσουν το ΕΚΑΒ και να έρθουν γρήγορα στο σημείο. Στη συνέχεια, ρώτησα τον 17χρονο, αν με βλέπει και πως τον λένε. Εκείνος, μου απάντησε ότι τον λένε Βασίλη. Έφτασαν οι διασώστες και πήραν με μεγάλη προσοχή το παιδί».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο