Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κλάμα» στο Τwitter με την κόντρα Κραουνάκη – Δήμου Αθηναίων

«Κλάμα» στο Τwitter με την κόντρα Κραουνάκη – Δήμου Αθηναίων

Η κόντρα συνεχίστηκε και στα social media.

Σε πολύ υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κόντρα του Σταμάτη Κραουνάκη με τον Δήμο Αθηναίων και στο Twitter, αναφορικά με την συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη πάνω σε φορτηγό στους δρόμους της Αθήνας.

Άλλωστε κανείς δεν περίμενε όταν είδαμε την Πρωτοψάλτη να τραγουδά στις γειτονιές της Αθήνας ότι αυτή η βόλτα με το φορτηγό εν μέσω καραντίνας που είχε σαν σκοπό να εμψυχώσει τους Αθηναίους θα έπαιρνε αυτή την έκταση με τον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, να στέλνει εξώδικο προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για τη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που πέρασε μπροστά και από το Μέγαρο Μαξίμου, δικεδικώντας την νόμιμη αποζημίωσή του, την οποία όπως δήλωσε θα διαθέσει σε πράξεις αλληλεγγύης προς καλλιτέχνες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Με δύο αναρτήσεις στο facebook ο Σταμάτης Κραουνάκης υποστήριξε με καυστικότητα ότι δεν φανταζόταν ποτέ, όταν έγραφε το τραγούδι «Τα πιο ωραία λαϊκά», ότι θα το τραγουδούσαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου «με δεξιά κυβέρνηση».

Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στις 29/4 προς το Δήμο Αθηναίων. Ως προς τη συναυλία της καρότσας, ο μουσικοσυνθέτης και στιχουργός απαλλάσσει από κάθε κριτική την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τους λοιπούς καλλιτέχνες που συμμετείχαν. Για τη στάση δε μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου ψέγει τον πρωθυπουργό αλλά και τον Κώστα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για απόλυτα σκηνοθετημένη (ερήμην των καλλιτεχνών) και «αναγκαστική κατευθυνόμενη πορεία» με τη «σύμπραξη και παρουσία ΜΜΕ».

Ο κ. Κραουνάκης διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε προκειμένου να δώσει την εκ του νόμου απαιτούμενη έγκρισή του για να ερμηνευτούν τραγούδια του, δεδομένο που αποτελεί παραβίαση των πνευματικών του δικαιωμάτων. Μέσω της εξώδικης διαμαρτυρίας του ο συνθέτης κάλεσε τον Δήμο Αθηναίων να μην προβεί στο μέλλον σε κάποια αντίστοιχη κίνηση ενώ ζήτησε, εντός 5 ημερών, να ενημερωθεί εγγράφως για το ποσό το οποίο είναι διατεθειμένος ο Δήμος να καταβάλει καταλήγοντας με την φράση: » Να είστε βέβαιοι θα διατεθεί διά τους πάσχοντες και αδυνατούντες να εξοικονομήσουν τα αναγκαία».

Η αντίδραση του Δήμου Αθηναίων ήταν αστραπιαία ικανοποιώντας άμεσα τις απαιτήσεις του καλλιτέχνη κάνοντας λόγο για ένταλμα πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων ύψους 800 ευρώ προς την ΑΕΠΙ.

Ωστόσο λίγο μετά την δημοσιοποίηση της παραπάνω είδησης, ο ίδιος ο Σταμάτης Κραουνάκης με ανάρτησή του στο facebook διέψευσε ότι πληρώθηκε τα χρήματα.

Το σίριαλ είχε και συνέχεια, αφού ο δήμος προκειμένου να αποδείξει ότι πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση δημοσίευσε τόσο την απόφαση για το ένταλμα των 800 ευρώ όσο και την απόδειξη πληρωμής του καλλιτέχνη για τα δικαιώματα των τραγουδιών του μουσικοσυνθέτη.

Με βάση τα έγγραφα που αναρτήθηκαν στη Διάυγεια, μπορεί κάποιος να δει τόσο την απόφαση για το ένταλμα των 800 ευρώ όσο και την απόδειξη πληρωμής του καλλιτέχνη για τα δικαιώματα των τραγουδιών του μουσικοσυνθέτη που ακούστηκαν στη γνωστή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη, κατά την οποία τραγούδησε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα σχετικά παραστατικά, ο δήμος Αθηναίων ενέκρινε το ποσό των 794,32 ευρώ στις 30 Απριλίου, την επομένη του εξωδίκου του Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος κατήγγειλε πως ακούστηκαν δικά του τραγούδια χωρίς την άδειά του.

Το ένταλμα πληρωμής υπογράφεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων και το ποσό πιστώθηκε στον λογαριασμό του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και όχι στον ίδιο τον μουσικοσυνθέτη.

Κι ενώ και οι δύο μεριές φαίνεται να έχουν ξεκαθαρίσει τις πλευρές τους, η κόντρα φαίνεται να συνεχίζεται στο Twitter. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν τον καλλιτέχνη, ενώ άλλοι βρήκαν την στάση του υπερβολική. Πάντως υπάρξαν και αυτοί που βρήκαν ευκαιρία να… εξασκήσουν το χιούμορ τους.

Πάρτι το Twitter

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024