Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι απαντούν οι Ρομά για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Γιατί αμφισβητούν τα τεστ του ΕΟΔΥ

Τι απαντούν οι Ρομά για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Γιατί αμφισβητούν τα τεστ του ΕΟΔΥ

Τη δική τους οπτική για τα επεισόδια που προκλήθηκαν σήμερα στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής, στην οποία τις τελευταίες ημέρες σήμανε συναγερμός μετά τον εντοπισμό των 35 νέων κρουσμάτων του κοροναϊού

Τη δική τους οπτική για τα επεισόδια που προκλήθηκαν σήμερα στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής, στην οποία τις τελευταίες ημέρες σήμανε συναγερμός μετά τον εντοπισμό των 35 νέων κρουσμάτων του κοροναϊού.

Μιλώντας στο MEGA ο Παρασκευάς Γκριτζιόβαλος, κάτοικος του οικισμού είπε πως τα επεισόδια δεν έγιναν λόγω της άρνησης των κρουσμάτων να μεταφερθούν στη δομή.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μεταφερθούμε στη δομή φιλοξενίας» υπογράμμισε και εξήγησε πως ένα από τα άτομα που βγήκαν θετικά στο τεστ που διενεργούν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, επανέλαβε το τεστ σε άλλη υγειονομική μονάδα, και βγήκε αρνητικό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του οικισμού να αμφιβάλλουν για τα τεστ που διενεργούνται.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους επτά τεστ που έχουν βγει θετικά από τον ΕΟΔΥ, είναι αρνητικά σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Ακόμα ο κ. Γκριτζιόβαλος τόνισε πως ο οικισμός τηρεί όλα μέτρα που έχουν επιβληθεί, ωστόσο οι κάτοικοι έχουν στοχοποιηθεί.

«Εμείς έχουμε συμμορφωθεί, έχουμε κάνει αυτά που έχουν ζητήσει οι υπηρεσίες της Λάρισας» είπε χαρακτηριστικά.

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Το τεστ των αντισωμάτων είναι αναξιόπιστο

Από την πλευρά του, μιλώντας επίσης στο MEGA, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, αναφερόμενος στα διαγνωστικά τεστ του ΕΟΔΥ, σημείωσε πως ο ΕΟΔΥ κάνει μοριακά τεστ, ενώ το τεστ αντισωμάτων δεν είναι αξιόπιστο, καθώς το αποτέλεσμα που θα δείξει μπορεί να είναι λανθασμένο.

«Έχουμε ένα εγκεκριμένο τεστ, το οποίο είναι το μοριακό τεστ. Το τεστ των αντισωμάτων είναι αναξιόπιστο» είπε00.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως τα τεστ που διενεργεί ο ΕΟΔΥ μπορούν να επαναληφθούν προκειμένου να καμφθούν ενδεχόμενες αμφιβολίες, ενώ αναφερόμενος στις συμπεριφορές κάποιων κατοίκων και στον προπηλακισμό του ιδίου, τόνισε ότι δεν ήταν σωστές.

Αναφερόμενος στην επίθεση σε βάρος του, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Αγοραστός είπε πως «οι συμπεριφορές που έχουν επιδειχθεί δεν ήταν σωστές. Έχουμε σοβαρές υπόνοιες ότι από κάπου υποκινήθηκαν. Κάποιος κατηύθυνε τους ανθρώπους σε αυτήν τη διαδικασία».

Από τη μεριά τους οι κάτοικοι του οικισμού δήλωσαν ότι δεν προπηλάκισαν τον περιφερειάρχη και απλά τον πλησίασαν προκειμένου να τον ρωτήσουν κάποια πράγματα.

«Το να κάνουμε κάποια λάθη στη συμπεριφορά μας, ας πούμε ότι είμαστε αγράμματοι. Η συμπεριφορά του κ. Αγοραστού ποια είναι;» κατέληξαν.

Επίθεση Ρομά στο αυτοκίνητο του Περιφερειάρχη – Προπηλάκισαν δημοσιογράφο

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, υπήρξε σφοδρή ένταση στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, έπειτα από την άρνηση των ανθρώπων που είχαν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό να μεταφερθούν σε ειδική δομή φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τις τοπικές ιστοσελίδες της Λάρισας, μερίδα των Ρομά που είναι συγκεντρωμένοι στη Νέα Σμύρνη διαμαρτυρόμενοι για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στον οικισμό τους με τα νέα μέτρα που πάρθηκαν, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

Ακόμα προκάλεσαν επεισόδια με φωτιές από λάστιχα και κάδους, με το λεωφορείο της Πυροσβεστικής που θα μετέφερε τα κρούσματα όπως και το όχημα του ΕΟΔΥ που θα λάμβανε τα δείγματα, να αποχωρούν από το σημείο εσπευσμένα.

Ακόμα, κάποιοι επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφο, τον οποίο γρονθοκόπησαν. Την είδηση επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, Astra, λέγοντας παράλληλα πως του μετέφεραν ότι υπήρξε και προσπάθεια να χτυπήσουν δημοσιογράφο με αυτοκίνητο.

35 νέα κρούσματα στον οικισμό

Όλα ξεκίνησαν μετά την επιβεβαίωση 35 νέων κρουσμάτων και τους σαρωτικούς ελέγχους στους οποίους προχώρησε ο ΕΟΔΥ.

Μετά από 637 δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν στη συνοικία Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας, προέκυψαν 35 θετικά κρούσματα.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοικτή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό , τον Καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχεια των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης η περιοχή

Επίσης μετά από συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα αποφασίστηκαν περαιτέρω μέτρα, όπως :

Να τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης και για λόγους Δημόσιας Υγείας η κάτωθι περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του Δήμου Λάρισας, και συγκεκριμένα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου (Δεξιά) –Ζάνου(ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αριστερά)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Μεσοράχης(ΑΡ)-Βοιβηίδος(ΔΕ)-Κάδμου (ΑΡ)-Δάφνης (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αρ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος(ΑΡ)(Εκάτης & Εκάβης)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Δρόμος όπισθεν Δημοτικού-Νηπιαγωγείου – Δημοσθένους(σύνορα με σχολείο)(ΑΡ)-Αντιγόνης(ΔΕ) ως τέρμα -Λεωφ Καραμανλή μέχρι Δανάης-Δανάης τέρμα Δοσιθέου

Στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασης και για την υλοποίηση της δρομολογούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου τα κάτωθι μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 22.00 έως 06.00 η οποία θα ισχύει από σήμερα 15-5- 2020 και για 14 ημέρες.
  • Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα (10) ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο (2) διαδοχικά αρνητικά τέστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε (5) ημέρες.
  • Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες (1.500 τεμ) σε όλους και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια
  • Αύριο 15/05/2020 οι Κ.ΟΜ.Υ. (Κινητές Ομάδες Υγείας) από τον Ε.Ο.Δ.Υ θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες στους μικροπωλητές και στους υπόλοιπους που απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες καθώς και ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων.

Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024