Για περίσσια υποκρισίας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ που δια στόματος Αλέξη Χαρίτση ζήτησε την αποπομπή του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, κατηγορώντας τον για παρέμβαση σε εν εξελίξει δίκη και μάλιστα της σπουδαιότητας και της βαρύτητας της δίκης Τοπαλούδη.

Αφορμή στάθηκε το επικριτικό σχόλιο που έκανε ο κ. Σκέρτσος στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ασκώντας κριτική στην εισαγγελέα για πτυχές της αγόρευσής της.

Πέτσας: Πάει πολύ να κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Δικαιοσύνη

Στην σκληρή δήλωσή του ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι «πάει πολύ να κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την Δικαιοσύνη» και προσθέτει:

«Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις παρεμβάσεις του εναντίον της;

– Ότι ο κ. Τσίπρας δήλωνε τον Σεπτέμβριο 2016 ότι «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» και ότι δεν «δίνει καμία πιθανότητα» να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το Συμβούλιο της Επικρατείας;

– Τη δημιουργία επί των ημερών του, ενός παραδικαστικού κυκλώματος το οποίο εξύφανε μια πρωτοφανή πολιτική σκευωρία η οποία διερευνάται από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων;

– Την ανάρτηση του κ. Τσίπρα περί ελέγχου των «αρμών της εξουσίας»;».

«Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει» τονίζει ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος δε στην ανάρτηση του κ.Σκέρτσου σημείωσε: «Σχετικά με την ανάρτηση του κ. Α. Σκέρτσου, όπως ο ίδιος εξ αρχής διευκρίνισε, εξέφρασε προσωπικές απόψεις για ένα θέμα που απασχολεί τον δημόσιο διάλογο, τονίζοντας τις αρχές του κράτους δικαίου και χωρίς καμία πρόθεση παρέμβασης στη δικαιοσύνη».

Διευκρινίσεις από Α.Σκέρτσο

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση του κ. Σκέρτσου, όπως αυτές εκφράστηκαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με νέα ανάρτησή του καταρχάς ανέλαβε πλήρως την ευθύνη των λεγομένων του τονίζοντας:

«Παρακαλώ να εκλάβετε το σχόλιο μου αυτό ως τη σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική μου σελίδα, όπου διατηρώ το δικαίωμα να εκφράζω προσωπικές σκέψεις και απόψεις, και όχι ως παρέμβαση ενός μέλους της κυβέρνησης».

Επίησης υποστήριξε ότι παρερμηνεύτηκε η αρχική δήλωση-ανάρτησή του.

Όπως ανέφερε: «Μια ανάρτηση που έκανα στον προσωπικό μου λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ασύμμετρες -κατά την άποψή μου- αντιδράσεις ως δήθεν παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Θέλω να διευκρινίσω ότι εξέφρασα απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης, για το πώς αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία του κράτους δικαίου ανεξαρτήτως της εκδικαζόμενης υπόθεσης.

Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή. Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε η ανάρτησή μου. Επαναλαμβάνω την ευχή μου οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο