Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστολή Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων στην Μενδώνη - «Πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά»

Επιστολή Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων στην Μενδώνη – «Πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά»

Η σημερινή κρίση λόγω της πανδημίας έχει δημιουργήσει στο θεατρικό τοπίο σύνθετα προβλήματα, για τα οποία η Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ. έχει ανοίξει διάλογο με το Υπουργείο Πολιτισμού διατυπώνοντας τα αιτήματά της και εκτιμώντας παράλληλα την μέχρι σήμερα πολιτική του ΥΠΠΟΑ

Η σημερινή κρίση λόγω της πανδημίας έχει δημιουργήσει στο θεατρικό τοπίο σύνθετα προβλήματα, για τα οποία η Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ. έχει ανοίξει διάλογο με το Υπουργείο Πολιτισμού διατυπώνοντας τα αιτήματά της και εκτιμώντας παράλληλα την μέχρι σήμερα πολιτική του ΥΠΠΟΑ.

«Σωστά αντιμετωπίσατε τις δυσκολίες που θα δημιουργηθούν από την επόμενη θεατρική σεζόν μεταθέτοντας τις ημερομηνίες δράσεων των προγραμμάτων που έχετε εξαγγείλει και δώσατε τη δυνατότητα επίσης στις ΑΜΚΕ να μπούν και σε τρια ακόμα προγράμματα εκτός από το πρόγραμμα των επιχορηγήσεων του ελευθέρου θεάτρου. Όμως πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν. Συνεχίζοντας το διάλογο μαζί σας, θέλουμε να δούμε πολλά επι μέρους προβλήματα αλλά και γενικότερα θέματα για τα οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει μια συζήτηση» ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή.

«Ζητάμε κατ αρχήν να ανοίξει το μητρώο για την εγγραφή και όσων ΑΚΜΕ δημιουργήθηκαν μετά το κλείσιμο των θεάτρων γιατί κατά την άποψη μας η αγωνία πολλών νέων κυρίως καλλιτεχνών για το αύριο θα πρέπει να υποστηριχθεί από το ΥΠΠΟΑ. Θα συμφωνήσετε πιστεύω ότι είναι υγειές φαινόμενο ότι, όπως πληροφορούμαστε, έχουν φτιαχτεί ΑΜΚΕ με κύριο σκοπό το θέατρο αυτές τις δύσκολες μέρες. Τη δράση τους όπως και άλλων μικρών ομάδων θα μπορούσαμε με τη συμβολή του ΥΠΠΟΑ και συγκεκριμένο πρόγραμμα να την φιλοξενήσουμε όσοι από μας διαθέτουμε ή διαχειριζόμαστε θεατρικές αίθουσες (επεξεργαζόμαστε αναλυτικές προτάσεις για το θέμα αυτό και θα σας τις υποβάλλουμε άμεσα)».

Η Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ. εκπροσωπεί το πιο σημαντικό κομμάτι του ελεύθερου θεάτρου με μέλη της θέατρα που κάθε χρόνο μας δίνουν πολύ καλές παραστάσεις, ενδεικτικά αναφέρουμε το Θέατρο Τέχνης, Θέατρο Πόρτα, Νέου Κόσμου, Πορεία, Κεφαλληνίας, Αργώ, Επί Κολωνώ, Τόπος Αλλού, Σημείο και καθώς και τις περισσότερες άστεγες ομάδες που επιχορηγούνται από το ΥΠΠΟΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μη Κερδοσκοπικών Θιάσων Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ. κοινοποιεί την τελευταία επιστολή που έστειλε προς την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ. αποτελείται από τους: Αιμιλία Υψηλάντη, Άσπα Τομπούλη, Χρύσα Καψούλη, Ντοντό Σαντοριναίου, Ιωάννα Μακρή, Μαίρη Ραζή και Νίκο Καμτσή

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή στην υπουργό Πολιτσμού

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024