Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φοίβος Δεληβοριάς : Με τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν με χωρίζει τίποτα εκτός από όλον τον κόσμο

Φοίβος Δεληβοριάς : Με τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν με χωρίζει τίποτα εκτός από όλον τον κόσμο

Τι ανέφερε ο Φοίβος Δεληβοριάς απαντώντας στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

Τη δική του απάντηση στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και στα σχόλιά του σχετικά με τις αντιδράσεις των εργαζομένων καλλιτεχνών απέναντι στην αδιαφορία της κυβέρνησης όσον αφορά το επίδομα λόγω κορονοϊού, έδωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Συγκεκριμένα ο Φοίβος Δεληβοριάς απάντησε στα σχόλια του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων στις τέχνες και τον πολιτισμό απέναντι στην κυβερνητική αδιαφορία, ο έκανε λόγο για «τυφλό μίσος απέναντι στην κυβέρνηση» στοχοποιώντας τον Φοίβο Δεληβοριά:

«Κατάλαβα πως ο κύριος Δεληβοριάς δεν εκπροσωπεί ούτε τα συμφέροντα των καλλιτεχνών ούτε τους καλλιτέχνες. Εκπροσωπεί ένα τυφλό μίσος κατά της κυβερνήσεως. Δικαίωμά του. Επαναλαμβάνω, μας αρέσει η Δημοκρατία για να μπορεί ο κ. Δεληβοριάς να εκφράζει το τυφλό του μίσος κατά της κυβερνήσεως, αλλά καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται. Δεν μιλάμε περί αγωνίας του καλλιτεχνικού κόσμου», ανέφερε ο υπουργός.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς από τη μεριά του είπε:

«Δεν με χωρίζει τίποτα με τον κ. Γεωργιάδη εκτός από όλο τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες είμαστε δίπλα στον κόσμο και περνάμε κι εμείς το ίδιο. Ο κ. Υπουργός μίλησε ως η εξουσία απέναντι στους καλλιτέχνες. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κοιτάξει αυτά που θέλουμε να πούμε, θα τα βρει δίκαια.

Ζητάμε, όπως όλοι οι άνθρωποι που επλήγησαν την πανδημία, τη νόμιμη αποζημίωσή μας για αυτά που χάσαμε. Σεβαστήκαμε πρώτοι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και θα τα ασπαστούμε ως το τέλος.

Απλώς η δουλειά μας είναι τέτοια, που θα αργήσουμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε και, ακριβώς, επειδή πολλοί από εμάς ζουν με τα πνευματικά δικαιώματα, έχουμε επικεντρώσει – οι στιχουργοί και συνθέτες – τον αγώνα μας σε αυτά για να μπορέσουμε μέχρι τον επόμενο Απρίλιο να ζήσουμε…

Δεν υπάρχει τυφλό μίσος απέναντι σε κανέναν. Μπορεί να έχω διαμαρτυρηθεί για πράγματα που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση ως πολίτης ή να έχω σατιρίσει μέσα απ’ τα τραγούδια μου, αλλά αυτό είναι άλλο. Δεν θα μιλούσα ποτέ έτσι σε καμία περίπτωση» ανέφερε συγκεκριμένα ο Φοίβος Δεληβοριάς, ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε:

«Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, ενδεχομένως δε θα μπορούν να βγάλουν το καλοκαίρι.

Ζητάμε να προβλεφθεί το θεσμικό πλαίσιο τόσο στα βοηθήματα όσο και στην ενίσχυση των οργανισμών μας. Οι στιχουργοί και οι συνθέτες είμαστε ταυτοποιημένοι μέσα από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΜ, είναι απροστάτευτος ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο ιδιωτικός χώρος των συναυλιών, σε αντίθεση με τον κρατικό για τον οποίο υπάρχει μέριμνα.

«Με την τέχνη μας είμαστε πάντα απέναντι και σε κάθε εξουσία και σε κάθε κυβέρνηση. Αλλά σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις μιας κυβέρνησης, όταν κάτι είναι θετικό, φυσικά και δεν είμαστε.

Το θέμα που ζητάμε τώρα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο: πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης αυτή την στιγμή, πολλοί ενδεχομένως δε θα μπορούν να βγάλουν το καλοκαίρι. Οπότε ζητάμε να προβλεφθεί το θεσμικό πλαίσιο τόσο στα βοηθήματα όσο και στην ενίσχυση των οργανισμών μας», τονίζει ο καλλιτέχνης.

«Υπάρχει τεράστιο θέμα με την ΕΔΕΜ, τον οργανισμό των καλλιτεχνών, δύο – τρία χρόνια μετά την κατάρρευση της ΑΕΠΙ. Υπήρξε μια προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα μας βοηθήσει, τώρα συνέβη και αυτό με την πανδημία, οπότε έχουμε στείλει στα αρμόδια υπουργεία όλο το πλαίσιο το οποίο θα μας βοηθούσε πραγματικά.

Επειδή ακριβώς απογοητευτήκαμε με την συνέντευξη τύπου της κυρίας Μενδώνη, όχι μόνο εγώ αλλά και πάρα πολλοί άλλοι συνάδελφοι», τόνισε αναφερόμενος στα αντίστοιχα σχόλια συναδέλφων του όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

«Εμείς ειδικά οι στιχουργοί και οι συνθέτες είμαστε ταυτοποιημένοι όλοι ακριβώς μέσα από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισής. Σκεφτείτε τους στιχουργούς, υπάρχουν ηλικιωμένοι στιχουργοί των οποίων τραγούδια παίζονται όλη μέρα στο ραδιόφωνο, στις ταβέρνες, στα μαγαζιά. Επειδή επλήγησαν και επειδή δεν θα ζητήσει κανένας οργανισμός χρήματα από επιχειρήσεις που επλήγησαν όπως εμείς, χρειαζόμαστε κάποιο τρόπο για να ζήσουν οι άνθρωποι αυτοί.

Σε όλο το πακέτο που ανακοινώθηκε, το μόνο που ειπώθηκε – και μας έκανε πολύ μεγάλη έκπληξη γιατί είχαμε πάρα πολλές συζητήσεις με το υπουργείο – ήταν ότι θα χτυπηθούν τα πειρατικά sites. Αυτό δεν είναι αρκετό. Εμείς παλεύουμε έναν χρόνο τώρα να φτιάξουμε τον οργανισμό που θα διαδεχτεί την ΑΕΠΙ».

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024