Όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες εκδηλώνουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού.

Οι καλλιτέχνες εντάθηκαν αρκετά αργά σε σχέση με άλλους κλάδους στους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ, ενώ πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση διεξαγωγής φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Φοίβος Δεληβοριάς επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στους ανθρώπους του χώρου τους.

Μάλαμας: Αδιαφορία και προγραμματισμός της παρούσας κυβέρνησης

Ο Σωκράτης Μάλαμας δημοσιοποίησε χτες Τετάρτη στο Facebook ένα χειρόγραφο μήνυμα και τραγούδησε ένα κομμάτι με νόημα, όπως κάνει κάθε μέρα κατά την περίοδο του lockdown.

«Το σημερινό τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλους τους φίλους – συνεργάτες – γνωστούς και αγνώστους από όλο το φάσμα των τεχνών και από όλους τους κλάδους των εργασιών. Η αδιαφορία και ο προγραμματισμός της παρούσας κυβέρνησης για όλους αυτούς είναι πνιγμός και εξαφάνιση, μάλλον με πολύ στοχευμένη πρόθεση».


Δεληβοριάς: Κανένα μέτρο για εμάς από την κυβέρνηση

Την κριτική του στάση έκανε έκδηλη και ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Ο γνωστός δημιουργός, που συνοδεύει τη δημοσίευσή του με μία μαύρη εικόνα, αναφέρει πως η επίσημη σελίδα του στο Facebook αναστέλλει τη λειτουργία της μέχρι η κυβέρνηση να ανακοινώσει εξαμηνιαίο ταμείο ανεργίας που να περιλαμβάνει τους ανθρώπους που δουλεύουν στο θέαμα-ακρόαμα, να ενισχυθεί η έναρξη λειτουργίας της ΕΔΕΜ, και να δημιουργηθεί «σαφής και σταδιακός χάρτης επιστροφής μας στη δουλειά, όπως συμβαίνει με όλους τους επαγγελματίες».

«Είναι σαφές νομίζω πως η διάθεσή μας να προσφέρουμε σε όσους υποφέρουν, φάνηκε τις μέρες του lockdown (η κυβέρνηση το εκμεταλλεύτηκε ήδη αρκετές φορές αυτό). Αυτή τη στιγμή -σε απάντηση- οδηγεί όλους τους ανθρώπους μας και τις οικογένειές τους στον αφανισμό. Από δω λοιπόν, σιωπή. Από κάτω τρόμος και θυμός.Και συζητήσεις για συλλογικές πράξεις, με όλους τους συναδέλφους μου. Ελπίζω όχι πράξεις απελπισίας», αναφέρει στο κλείσιμο της ανάρτησή του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr