Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κραυγή αγωνίας από τους διοργανωτές εκδηλώσεων: Οδεύουμε σε αφανισμό

Κραυγή αγωνίας από τους διοργανωτές εκδηλώσεων: Οδεύουμε σε αφανισμό

Μεγάλο προβληματισμό στους διοργανωτές των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει προκαλέσει το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την επόμενη ημέρα και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν λόγω του κοροναϊού

Μεγάλο προβληματισμό στους διοργανωτές των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει προκαλέσει το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την επόμενη ημέρα και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν λόγω του κοροναϊού.

Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές».

Η παραπάνω δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, οι οποίοι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητούν από την κυβέρνηση «να σεβαστούν τον καλλιτεχνικό κόσμο στο θέαμα ακρόαμα και να αναλογιστούν την πλήρη οικονομική καθήλωση του κλάδου».

Παράλληλα υπογραμμίζουν πως «αν η κυβέρνηση δεν μας προστατέψει, το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας θα καταρρεύσει ή θα αφανιστεί».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Με μεγάλο προβληματισμό ακούσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για πλήρη καθήλωση του καλλιτεχνικού κόσμου. Αντιλαμβανόμαστε την προστασία της δημόσιας υγείας και σεβόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των αντίστοιχων υπουργείων. Αντιστοίχως περιμένουμε να σεβαστούν τον καλλιτεχνικό κόσμο στο θέαμα ακρόαμα και να αναλογιστούν την πλήρη οικονομική καθήλωση του κλάδου. Υπάρχουν άμεσα θέματα που θα θέσουμε αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου στην τηλεδιάσκεψη που έχουμε οι εκπρόσωποι των παραγωγών στη μουσική στο θέατρο και στον κινηματογράφο μαζί με τις εταιρείες ήχου και φωτισμού και εκπροσώπους των καλλιτεχνών με το ΓΓ σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρωμανωλάκη.

Αν η κυβέρνηση δεν μας προστατέψει, το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας θα καταρρεύσει ή θα αφανιστεί. Βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες και πρέπει να αντιμετωπιστούμε στην πραγματική κατάσταση που βρισκόμαστε. Και αυτή η κατάσταση είναι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ότι αυτό συνεπάγεται σε άμεση διάσωση του κλάδου από τα αρμόδια υπουργεία οικονομικών, ανάπτυξης και πολιτισμού, που πρέπει να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά παίρνοντας μέτρα προστασίας μας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΣΔΠΕ

Η πρόεδρος του συνδέσμου

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ»

Τέλος συναυλίες και πανηγύρια

«Κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές».

Υπενθυμίζεται πως με τη φράση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τα όσα μας περιμένουν το φετινό καλοκαίρι στο πλαίσιο της διασκέδασης.

Θα είναι ένα καλοκαίρι χωρίς συναυλίες, χωρίς μεγάλα πανηγύρια όπου συγκεντρώνονται και χορεύουν εκατοντάδες.

Επίσης, χωρίς γήπεδα γεμάτα καθώς πλέον όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο οι κερκίδες θα παραμείνουν άδειες.

Ειδικά για τις συναυλίες φαίνεται ότι πάρθηκε η απόφαση της απαγόρευσης και για τους ανοικτούς χώρους. Δεν θα υπάρξουν δηλαδή οργανώσεις συναυλιών και άλλων γεγονότων όπου συγκεντρώνονται εκατοντάδες πολίτες.

Ούτε φυσικά για τα παραδοσιακά πανηγύρια στα νησιά κατά κύριο λόγο αλλά και σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας όπου οι πολίτες ξεφαντώνουν.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024