Νότια Κορέα: Ένας ασθενής με κοροναϊό ήταν αρκετός για να κλείσουν όλα τα νυχτερινά κέντρα
Η επαναλειτουργία των μπαρ και κλαμπ στη Σεούλ προκάλεσε εκτός από την εμφάνιση νέων κρουσμάτων και ανησυχία στις αρχές για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Ενας ασθενής με Covid-19 ήταν αρκετός για να κλείσουν ξανά όλα τα νυχτερινά κέντρα στην Νότια Κορέα.
Ειδικότερα, ο ασθενής πήγε σε πολλά μπαρ και κλαμπ της Σεούλ μόλις αυτά άνοιξαν με αποτέλεσμα να μολύνει δεκάδες ανυποψίαστους πελάτες.
Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να κλείσουν μπαρ και κλαμπ και πολλοί χώροι εμφάνισαν πινακίδες με την ένδειξη «προσωρινά κλειστό».
«Η περιοχή έχει μετατραπεί σε μια πόλη-φάντασμα», δήλωσε ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας. «Κανονικά, υποτίθεται ότι είναι η πιο πολυσύχναστη ώρα της ημέρας. Τώρα, δεν υπάρχει ούτε ένας πελάτης».
Πάντως η επαναλειτουργία των μπαρ και κλαμπ στη Σεούλ προκάλεσε εκτός από την εμφάνιση νέων κρουσμάτων και ανησυχία στις αρχές για έναδεύτερο κύμα της πανδημίας.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας επέστησε την προσοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να μειώσει το ποσοστό επιφυλακής της έναντι της πανδημίας, μετά τα 34 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν την Κυριακή, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε ένα μήνα.
Από τα νέα κρούσματα, τα 26 αφορούν μετάδοση της Covid-19 στην κοινότητα και οκτώ είναι εισαγόμενα, σύμφωνα με το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).
Ο σημερινός απολογισμός είναι ο υψηλότερος από τις 9 Απριλίου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.