Ινδία : Οι Αρχές διευρύνουν τη ζώνη εκκένωσης μετά τη διαρροή τοξικού αερίου από χημικό εργοστάσιο
Οι Αρχές στο ομόσπονδο κράτος Άντρα Πραντές της Ινδίας απομακρύνουν σήμερα ακόμη περισσότερους κατοίκους από την περιοχή γύρω από χημικό εργοστάσιο, απ' όπου διέρρευσε τοξικό αέριο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι να αρρωστήσουν
Οι Αρχές στο ομόσπονδο κράτος Άντρα Πραντές της Ινδίας απομακρύνουν σήμερα ακόμη περισσότερους κατοίκους από την περιοχή γύρω από χημικό εργοστάσιο, απ’ όπου διέρρευσε τοξικό αέριο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι να αρρωστήσουν.
Επικρατεί σύγχυση για το εάν και κατά πόσον οι εντολές να απομακρυνθούν από τις εστίες τους περισσότεροι κάτοικοι και να διευρυνθεί η ζώνη υποχρεωτικής εκκένωσης οφείλονται σε νέα διαρροή αερίου από το εργοστάσιο της LG Chem ή στο φόβο πως η άνοδος της θερμοκρασίας στη μονάδα θα μπορούσε να προκαλέσει νέα έκλυση.
«Η κατάσταση είναι τεταμένη» είπε ο Ν. Σουρέντρα Ανάντ, πυροσβέστης στην περιοχή Βισαχαπάτναμ, σημειώνοντας πως απομακρύνονται οι κάτοικοι σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο λόγω νέας έκλυσης τοξικών αερίων.
Ωστόσο, η LG Chem, η οποία έχει την έδρα της στη Σεούλ, ανέφερε ότι η απόφαση να επεκταθεί η ζώνη υποχρεωτικής απομάκρυνσης των κατοίκων από τα 3,5 στα 5 χιλιόμετρα έχει «προληπτικό» χαρακτήρα.
«Δεν υπάρχει δεύτερη διαρροή», διαβεβαίωσε η εταιρεία, η μεγαλύτερη πετροχημική βιομηχανία της Νότιας Κορέας, «ζητήσαμε από την αστυνομία να απομακρύνει τους κατοίκους προληπτικά, καθώς υπάρχουν ανησυχίες πως η άνοδος των θερμοκρασιών στις δεξαμενές θα συνεχιστεί».
Πρόσθεσε πως «λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα, ρίχνουμε νερό στις δεξαμενές».
Αεριοποιημένο στυρένιο —πρώτη ύλη για τη μονάδα— άρχισε να εκλύεται στην ατμόσφαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ανέφεραν οι Αρχές.
Η Σριτζάνα Γκουμάλα, κορυφαίο στέλεχος της δημοτικής εταιρείας της ευρύτερης Βισαχαπάτναμ, δήλωσε ότι η έκλυση στυρενίου συνεχιζόταν και αυξομειωνόταν όλη τη χθεσινή ημέρα, πάντως έχει πρακτικά σταματήσει.
Η Αστυνομία άρχισε να προτρέπει τους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους και να τους οδηγεί σε λεωφορεία που περίμεναν γύρω στα μεσάνυχτα, είπε ο Σέιχ Σαλίμ, που ζει σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο.
Η LG Chem και οι ομοσπονδιακές Αρχές στο Νέο Δελχί διαβεβαίωσαν ότι η διαρροή στη μονάδα, που παράγει προϊόντα πολυστυρενίου για την κατασκευή ειδών όπως πτερύγια ανεμιστήρων, κούπες, μαχαιροπίρουνα και δοχεία για καλλυντικά, έχει περιοριστεί.
Το εργοστάσιο, που διαχειρίζεται η LG Polymers, θυγατρική της LG Chem, βρισκόταν στη διαδικασία επανέναρξης της λειτουργίας του, έπειτα από εβδομάδες που είχε μείνει κλειστό εξαιτίας των μέτρων που έλαβαν οι ινδικές Αρχές για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με αξιωματούχους και την ίδια την εταιρεία.
Ο Τζαγκάν Μοχάν Ρέντι, επικεφαλής της κυβέρνησης στο Άντρα Πραντές, εξήγησε κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του ότι η διαρροή σημειώθηκε, διότι το στυρένιο παρέμεινε αποθηκευμένο για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι συνήθως.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Δακτύλιος: Πότε παύει να ισχύει στο κέντρο της Αθήνας για το καλοκαίρι
- Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Δευτέρα σε 15 περιοχές
- «Ο Σατανάς θα έρθει να σε κυνηγήσει»: Η προειδοποίηση του Μελ Γκίμπσον πριν από τη νέα ταινία για την Ανάσταση
- Πετρέλαιο: Το Μπρεντ πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο
- Σχέση: Ο χωρισμός δεν σημαίνει και το τέλος των συναισθημάτων
- Εξοχικές κατοικίες: Αυξάνονται οι τιμές για αγορά – Οι ακριβότερες περιοχές
- ΗΠΑ: Έπληξαν για ένατη συνεχόμενη νύχτα το Ιράν – Η Τεχεράνη λέει ότι στοχοποίησε αμερικανικά αεροσκάφη
- ΠΑΣΟΚ: Μετά το… Μουντιάλ, προετοιμασίες για την ΔΕΘ και την 3η του Σεπτέμβρη- Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Ανδρουλάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442