
Κοτανίδου στο MEGA: Γιατί δεν πρέπει να φοράμε γάντια
Η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης μετά την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας
Η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης μετά την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.
Η κ. Κοτανίδου ανέφερε αρχικά πως «ο κόσμος είναι πολύ συμμορφωμένος με τις οδηγίες. Φορούν μάσκες, ενώ κάποιοι είναι υπερβολικοί και φορούν επιπλέον και γάντια».
Η χρήση γαντιών
Εξήγησε μάλιστα, ότι δεν πρέπει να γίνεται χρήση γαντιών, καθώς δίνουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας που μπορεί να αποβεί μοιραία. «Δεν πρέπει να φοράμε γάντια. Όταν φοράμε γάντια έχουμε την ψευδαίσθηση πως ό,τι κι αν ακουμπήσουμε είμαστε καθαροί κι αυτό είναι μεγάλο λάθος. Πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας ή να βάζουμε αντισηπτικό».
Αναφορικά με την χρήση μάσκας, είπε πως «είναι μέτρο προφύλαξης, αν χρησιμοποιείται σωστά. Εάν την μάσκα δεν την χρησιμοποιούμε σωστά, μπορεί να κάνει ακριβώς αντίθετο».
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
- Ρίνγκο Σταρ: Τα λάθη, η σκηνή, τα «ναι» στη μαριχουάνα και τα «όχι» στην πίτσα
- Γιατί δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι με την επιτυχία;
- Χόλιγουντ: Διάσημοι ηθοποιοί αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount – Warner Bros
- Το «πείραμα» του Σεν Ντενί – Ένα πολιτικό «εργαστήριο» για την Αριστερά στη Γαλλία


