Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να ζει κανείς ή να μη ζει (στα γήπεδα);

Να ζει κανείς ή να μη ζει (στα γήπεδα);

Οι Γερμανοί θα κάνουν τη νέα αρχή. Οι Ισπανοί ίσως ακολουθήσουν. Οι Ιταλοί διστάζουν. Οι Γάλλοι προχθές κατέβασαν τα ρολά. Εμείς εδώ το παλεύουμε πάνω στη «γέφυρα της ασφάλειας», όπως αποκάλεσε αυτή τη μεταβατική φάση ο Πρωθυπουργός.

«Aπό Αύγουστο χειμώνα και από Μάρτη καλοκαίρι» λέει μια παροιμία, το νόημα της οποίας μπορεί να (μην) επιβεβαιωθεί στην αποκατάσταση της αθλητικής κανονικότητας, που πάντως θα είναι ακανόνιστη!

Και από Απρίλιο του 2020, καλοκαίρι του 2021!

Η προχθεσινή τηλεδιάσκεψη-μαμούθ που συγκάλεσε με κόσμο και κοσμάκη του αθλητικού οικοσυστήματος ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν θα μπορούσε βεβαίως να καταλήξει σε οριστικές και μάλιστα συλλήβδην αποφάσεις, καθώς ποικίλλουν και διαφοροποιούνται τα δεδομένα και τα ζητούμενα σε κάθε σπορ.

Εκείνο πάντως που μου έκανε εντύπωση είναι αυτό ακριβώς το οποίο φοβόμασταν όλοι: μέχρι, λέει, να βρεθεί το εμβόλιο, όλοι οι αγώνες (όσοι, όπου, όπως και όποτε) θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών: όχι λόγω τιμωρίας, αλλά για να αναχαιτισθεί η πανδημία και να περάσει η συμφορά…

Αχαρο και άδικο πράγμα αυτό. Αχαρο, άδικο (για τους αθλητές και τους φιλάθλους), αλλά και εξαναγκαστικό, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, όπως μας λέει από την πρώτη στιγμή ο… Σπύρος Παπαδόπουλος!

Θα ανοίξουν βεβαίως σταδιακά από τις 11 Μαΐου και σε τρεις διαδοχικές φάσεις τα σχολεία, αλλά τα γήπεδα θα μείνουν κλειστά για τους φιλάθλους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης…

Την ίδια στιγμή η UEFA ζήτησε απ’ όλες τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Ευρώπης να καταθέσουν έως τις 25 Μαΐου το χρονοδιάγραμμα, όπως επίσης και τη φόρμουλα επανεκκίνησης, συνέχισης και ολοκλήρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες διεθνείς ομοσπονδίες και λίγκες, η UEFA βάζει το μαχαίρι στον λαιμό και ζητεί από τα μέλη της να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα. Πόσο εφικτό και κυρίως πόσο ασφαλές (από υγειονομικής πλευράς) είναι αυτό; Θα φανεί οσονούπω και στον βαθμό που οι ποδοσφαιριστές θα ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις, τις ανησυχίες και τις φοβίες τους…

Οι Γερμανοί θα κάνουν τη νέα αρχή. Οι Ισπανοί ίσως ακολουθήσουν. Οι Ιταλοί διστάζουν. Οι Γάλλοι προχθές κατέβασαν τα ρολά. Εμείς εδώ το παλεύουμε πάνω στη «γέφυρα της ασφάλειας», όπως αποκάλεσε αυτή τη μεταβατική φάση ο Πρωθυπουργός.

Και η ζωή συνεχίζεται…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024